Labdarúgás, Nemzetek LigájaCsoportelső is lehet a magyar válogatott

2020. november 18., szerda, Sport

Az Európa-bajnokságra kijutott magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőséget is megszerezheti a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B-divízióban, ez pedig világbajnoki pótselejtezős helyet is érhet. A jelenleg második magyarok akkor kerülnek az élre, ha több pontot szereznek hazai pályán a törökök ellen, mint a listavezető oroszok Szerbia vendégeként.

  • Szoboszlai Dominik (10) nem játszik a törökök ellen. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Szoboszlai Dominik (10) nem játszik a törökök ellen. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Marco Rossi szövetségi kapitány, aki koronavírusos megbetegedése miatt továbbra sem ülhet a kispadra, a múlt csütörtökön Izland ellen sikerrel megvívott pótselejtezőn pályára küldött kezdőcsapatából már öt játékossal nem számolhat. Gulácsi Péter, Willi Orbán és a csapatkapitány Szalai Ádám sérülés, míg Sallai Roland és Szoboszlai Dominik a német és az osztrák karanténszabályok miatt hagyta el idő előtt az edzőtábort.

A magyarok semmiképpen sem számíthatnak könnyű mérkőzésre, ennek oka pedig nemcsak a sok kulcsjátékos, illetve Marco Rossi és a másodedző, Cosimo Inguscio hiányzása, hanem az ellenfél valószínűsíthető motiváltsága is. A törökök ugyanis akár ki is eshetnek, illetve szintén megszerezhetik az első helyet. Utóbbihoz mindenképpen győzniük kellene a Puskás Arénában, emellett bízni az oroszok belgrádi pontvesztésében. A kiesés akkor fenyegeti a török csapatot, ha alulmarad a magyarokkal szemben, miközben a szerbek legyőzik az oroszokat.

Az sem segíti a magyar együttest, hogy a koronavírus-járvány miatt ezúttal sem számíthat a szurkolók jelenlétére, bár zárt kapuk mögött egészen jó a mérlege: öt győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyszer kapott ki.

Rossi távollétében a huszonegy év alatti válogatottat irányító Gera Zoltán ül a kispadon a Puskás Arénában ma 21.45-kor kezdődő találkozón, amelyen a szlovák Ivan Kružliak lesz a játékvezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 458
szavazógép
2020-11-18: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Hétköznapi ütemben Málnáson

A járványügyi piros forgatókönyv sem bénította meg a hármas település életét, a község lakóinak és vezetőinek hétköznapjait nem csupán a koronavírus határozza meg. A málnásiak igényt tartanának a földgáz bevezetésére, Málnásfürdő a beígért teljes megújhodásra vár, Zalánpatakon pedig folyik az ingyenes telekkönyvezés és közművesítik a falut. A község minden gyermeke jó ideje várja azokat az eszközöket, táblagépeket, melyek zökkenőmentesebbé tennék a távoktatást, s remélik, hogy a mikulás vagy az angyal majd meghozza.
2020-11-18: Sport - :

Háfra és Schatzl nyáron távozik a Fraditól (Kézilabda)

Háfra Noémi és Schatzl Nadine jövő nyáron távozik a Ferencváros csapatától, és a Győri Audi ETO KC együtteséhez igazol. Mindketten három évre kötelezik el magukat a nyugat-dunántúli alakulattal. A fővárosi klub mindkét válogatott játékost szerette volna megtartani, azonban a kézilabdázók nem kívánták meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződésüket.