Erdővidéki fiatalokat támogattak

2020. november 19., csütörtök, Közélet

Célirányos pályázata révén a Háromszéki Közösségi Alapítvány hat baróti és bodosi fiatal számára tette lehetővé technikai eszközök beszerzését. A támogatásban részesülők szerint a lehető legjobbkor jött a kiírás, hiszen az online órákon való részvételüket teszi sokkal könnyebbé. A támogatás az alapítványtól érkezett, de valójában azok adták össze, akik nap mint nap a Deák Hámor baróti és bardoci üzleteiben a közösségi kártyát használják.

  • Ezúttal hat fiatalnak tudtak segíteni. Fotó: Vajna János
    Ezúttal hat fiatalnak tudtak segíteni. Fotó: Vajna János

Bereczki Kinga köszönetet mondott Deák Istvánnak, amiért élelmiszerboltjai által bekapcsolódott a közösségikártya-programba és minden lehetséges módon támogatja működésüket. Ennek az összefogásnak az eredménye, hogy tavasszal őshonos gyümölcsfacsemetéket tudtak osztani Erdővidéken, valamint az is, hogy a Cimbora Óvoda melletti téren kis mozgásparkot alakíthattak ki és padokat szereltek fel. „Mindennap bebizonyosodik, hogy a sok kicsi sokra megy, mint ahogy az is, hogy támogatásaink jó helyre kerülnek. Nagyon tudok örvendeni, hogy most hat fiatalnak tudtunk segíteni, hogy követni tudják az órákat és sikeresebbek legyenek az iskolában” – mondotta az alapítvány vezetője.

Deák István lehetőségnek nevezte az alapítvánnyal kialakított együttműködésüket: közösen könnyebb a közösségért cselekedni, mint ha egyedül próbálkoznának, ezért arra buzdított mindenkit, hogy használják gyakran a közösségi kártyájukat.

Vásárhelyi Zsuzsa, a ba­róti gyermekotthont vezető pszichopedagógus nagy lehetőségnek nevezte a két laptop beszerzését lehetővé tevő támogatást, hiszen a rájuk bízott tizenegy gyermekre eddig csak két olyan eszköz jutott, amellyel követni tudják az órákat. Hasonlóképpen nyilatkozott a többi támogatott is: feladataik teljesítését, az oktatásban való részvételüket fogják segíteni a modern eszközök.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 456
szavazógép
2020-11-19: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Mosolyműhely a gyermekekért (Taneszközöket és ajándékokat gyűjtenek)

Nehéz sorsú gyermekeknek kíván eszköztámogatást biztosítani az Életmentő Kupakok Egyesület és az Ever Fixit Smartphone szerviz által napokban indított kampány. A kezdeményezés célja, hogy okostelefonokkal, laptoppal vagy táblagéppel segítsék a távoktatáshoz való hozzáférést azon családokban, ahol ezek az eszközök nem állnak a gyermekek rendelkezésére.
2020-11-19: Világfigyelő - :

Orbán Viktor: Magyarország elkötelezett híve a jogállamiságnak

A magyar kormány a 2020. júliusi európai uniós csúcson megelőlegezett álláspontjának megfelelően megvétózta a költségvetési jogalkotási csomagot, élve az uniós szerződésekben garantált vétójogával – közölte tegnap reggel a Miniszterelnöki Sajtóiroda.