Női kézilabdaMindkét magyar csapat győzött az idei utolsó BL-mérkőzésen

2020. november 23., hétfő, Sport

A címvédő Győri Audi ETO KC szombaton házigazdaként 34–29-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica ellen, a Ferencváros pedig 32–26-ra győzött a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik – idei utolsó – fordulójában. A győriek a BL-ben rekordot jelentő 45 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek.

  • Kari Brattset. Fotó: MTI / Krizsán Csaba
    Kari Brattset. Fotó: MTI / Krizsán Csaba

A győri csapat koronavírusos megbetegedések miatt mindössze két kapussal és nyolc mezőnyjátékossal tudott kiállni a mérkőzésre. A vendégek kezdtek jobban, és bár a nyolcadik percben még a Győr vezetett, a Buducnost egy kiváló sorozattal elhúzott. A francia Estelle Nze Minko vezérletével a 22. percre a házigazdának sikerült visszakapaszkodnia, a hajrában háromszor is eredményesek voltak, így a szünetben két góllal vezettek (18–16).

A címvédő kiválóan kezdte a második félidőt, és a folytatásban is lendületben maradt. A montenegrói együttes igyekezett csökkenteni a hátrányát, viszont a győriek nagyszerű fizikai állapotuknak köszönhetően végig bírták az iramot. A két csapat 22. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett 15. alkalommal nyert a Győr, amely hat győzelemmel és két döntetlennel zárta az évet a BL-ben.

A Ferencváros – amelynek soraiból ezúttal csak a német Alicia Stolle hiányzott – villámrajtot vett, még négy perc sem telt el, amikor már 4–0-ra vezetett. Bíró Blanka büntetőt, Janurik Kinga ziccereket védett, a szlovénok pedig csakhamar időt kértek. A házigazdák ezután felvették a játék ritmusát, a kapusuk egyre jobban védett, az FTC belekényelmesedett a mérkőzésbe, ezért a 19. percben Elek Gábor is időt kért.

A magyar csapat játéka nem sokat változott, elsősorban a védekezésével volt probléma, és 16 perccel – a meccs során először – hátrányba került. A félidő hajrájában tartotta a lépést ellenfelével az FTC, a szünetben pedig döntetlen volt az állás (13–13).

A második félidőt is remekül, két háromgólos sorozattal kezdte, majd egy újabb nagyszerű szériával folytatta a Ferencváros, amelyben Háfra Noémi is lendületbe került. A Krim támadójátéka nem volt hatékony, így ezúttal nem tudott felzárkózni, és hat góllal kikapott. Az FTC kilenc forduló elteltével négy győzelemmel, illetve három vereséggel áll a BL-ben.

A december 3-án kezdődő dániai Európa-bajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a csoportkör január 9-én folytatódik.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 637
szavazógép
2020-11-23: Sport - :

Szoboszlai nyolcadik a Golden Boy-díj szavazásán (Labdarúgás)

Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása a nyolcadik helyen végzett a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgónak járó Golden Boy-díj szavazásán.
2020-11-23: Riport - :

Menekülés a jövő felé apró lépésekkel (Bánja-e a székely /9/1./)

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Háromszék/Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.