Csökken a fertőzöttségi mutató

2020. november 23., hétfő, Közélet

A vasárnapi adatokhoz képest nagyot esett – 3,46-ról 3,1-re – a Kovászna megye fertőzöttségi mutatója, ez azonban nem a koronavírus-járvány terjedésének megtorpanásával, mint inkább az elvégzett tesztek számának csökkenésével magyarázható: ha egy nappal korábban még húszezernél több, a vasárnap délelőtt – ma délelőtti időszakban felénél is kevesebb (mindössze 9 938) tesztet végeztek országszerte, és ezek 42,33 százaléka lett pozitív, így 4207 új esettel 422 852-re nőtt  a fertőzöttek száma.

  • Fertőzöttségi mutató megyénként
    Fertőzöttségi mutató megyénként

Kovászna megyéből a stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése 43 új esetet közölt, az újratesztelt, másodszori pozitív eredményű 445 páciensből egy háromszéki. Az elmúlt huszonnégy órában 130 áldozatról közölt adatot az SKT, köztük Kovászna megyében elhunyt beteg is található. Kórházban jelenleg 13 685 beteget kezelnek, közülük 1160 állapota súlyos.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1535
szavazógép
2020-11-23: Sport - :

Papírforma-eredmények (Asztalitenisz, Megyei bajnokság)

Teljes egészében érvényesült a papírforma az asztalitenisz megyei csapatbajnokság legutolsó körében, miután a rangsor első hat együttese győzelemmel zárta a negyedik fordulóbeli mérkőzését.
2020-11-23: Közélet - Fekete Réka:

Járvány a számok mögött (Koronavírus-fertőzések települések szerint)

A statisztikai adatok szerint országosan és Székelyföldön is mérséklődik az új típusú koronavírus okozta járvány terjedése, de ez nem minden esetben tükröződik a települések adataiban. Háromszéken továbbra is hétszáz fölötti az elmúlt két hétben kimutatott fertőzések száma, de a városonkénti, falvankénti eloszlás változása miatt a jelentésekben kevesebb olyan települést találunk, ahol az ezer lakosra számított kéthetes fertőzöttségi mutató meghaladja a 3-at, ami az úgynevezett vörös besorolás alá vonná a települést.