Hogyan növelheted a hírlevelek megnyitási arányát? /X/

2020. november 17., kedd, Pénz, piac, vállalkozás

Aki az online marketinggel szeretne eredményeket elérni, annak kötelező listát építenie, és minden létező (és legális, valamint GDPR kompatibilis) eszközzel gyűjteni az e-mail-címeket. Egyre növekszik ugyanis az az átlag impulzusszám, amivel ki lehet váltani a vásárlást.

Jelenleg legalább 7-10 impulzus kell ahhoz, hogy egyáltalán eljusson a potenciális vásárló tudatáig az üzeneted. A látogatók, feliratkozók érdeklődésének felkeltésére és fenntartására ütős e-mail-kampányokra van szükség, olyan e-mailekre, amelyeket meg is nyitnak a címzettek. Ehhez adunk néhány tippet ebben az írásban.

Mitől lesz jó a megnyitási arány?

A mai professzionális e-mail-küldő rendszerek pontos visszajelzést tudnak adni arról, hogy egy levelet hányan nyitottak meg. Lényegében nincs jó vagy rossz megnyitási arány, csak jobb és rosszabb. Tehát nem egy abszolút számhoz kell mérned a megnyitásokat, hanem a saját e-mailjeid közül kell megnézed, melyik szerepelt jól, melyik kevésbé, valamint megnézheted, hogy a saját szakterületeden jónak számít-e ez a megnyitási arány. Ezt a tömeges kiküldés előtt akár tesztelni is lehet egy kisebb csoporttal, hiszen a legtöbb levelezőrendszer lehetőséget ad A/B tesztekre.

Leegyszerűsítve a képletet, vegyük az átlagosnál jobb megnyitási arányt jó megnyitási aránynak. Az egyik legismertebb levelezőrendszer, a Mailchimp tanulmányt is készített a megnyitási rátákról, amelyből érdemes néhány szembetűnő dolgot kiemelni.

Míg a globális átlag a megnyitásoknál 21-22%, az e-kereskedelemben ez mindössze 15-16%. Ha jelentősen az átlag felett teljesítesz, akkor azért nem kell aggódnod.

Milyen tényezők módosíthatják a megnyitási arány értékelését?

Az értékelést módosíthatja a listaméret, az e-mail típusa, az ágazati átlagszámok és még sok egyéb tényező.

A feliratkozást vagy vásárlást megerősítő, ún. tranzakciós emaileknél mindig magasabb szokott lenni a megnyitási ráta. Ha nálad ennyiből áll az e-mail marketingkampány, akkor nem számít, mennyire magas a megnyitási arány.

A másik véglet a nagyon alacsony megnyitási arány, amely jellemző néhány webshopra, akik feliratkozás nélkül minden valaha volt vásárlónak küldik az e-maileket. Persze, ha valaki nem kérte ezeket a leveleket, miért is nyitná meg?

Ha azonban önkéntes feliratkozáson alapul az e-mail-küldés, és hétről hétre hasznos információkat osztasz meg a feliratkozókkal, akkor van értelme figyelni, melyik téma érdekli jobban a célközönséged, milyen tárgysorokra haraptak rá, ilyenkor fog valamit jelenteni a megnyitási arány. E-mail-kampányod megtervezéséhez kérj bátran konzultációt a Klikkmarketingtől!

Hogyan lehet növelni a megnyitási arányt?

A megnyitási arány növeléséhez az alábbiakat kell megvizsgálni:

- lista milyensége

- e-mailek értékessége a feliratkozók számára

- levél tárgysora

- levél feladója

- kapcsolat a listával (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 846
szavazógép
2020-11-24: Belföld - :

Kisgyerek áldozata is van a vírusnak

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése ismét nagy számú áldozatról tájékoztat, az elmúlt huszonnégy órában elhunyt 196 beteg közt pedig volt egy, a 0-9 éves korosztályba tartozó kisgyerek is.
2020-11-23: Magazin - :

Okosórák forradalma /X/

Néhány évvel ezelőtt még csupán a csuklónkon hordott ékszert és használati tárgyat jelentették a karórák, de mára már másképp van. Az első okosórák 2015-ben jelentek meg az ékszerpiacon. Gyártói tudták, ez lesz a jövő karórája, egy praktikus kis eszköz, ami helyettesíti a telefon több funkcióját és mindig kéznél van. Ráadásul ékszerként sem elhanyagolható, stílust képvisel, ízlésednek megfelelően kedvedre variálhatod.