Vissza pirosba

2020. november 28., szombat, Belföld

Kovászna megye újra a piros zónába került, miután az országszerte regisztrált 8134 új koronavírus-fertőzéses esetből 49-et Háromszékről jelentettek: ezzel Háromszék fertőzöttségi mutatója 3,05-re emelkedett.

  • A megyék fertőzöttségi mutatója
    A megyék fertőzöttségi mutatója

A péntek délelőtt – szombat délelőtti időszakban a stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint  33 021 tesztet végeztek el, ezeknek 24,63 százaléka lett pozitív. Az egy nap alatt gyógyultnak nyilvánítottak száma másodszor immár a járvány kezdete óta meghaladta az ugyanaznap jelentett új esetek számát, az elmúlt huszonnégy órában 9107 páciens felgyógyulásáról tájékoztat a stratégiai kommunikációs törzs. Az áldozatok száma mérséklődni látszik, az elmúlt huszonnégy órában 161-en vesztették életüket koronavírus miatt, van(nak) köztük háromszéki áldozat(ok) is. A kórházban kezeltek száma továbbra is csökken, jelenleg 13 040 beteg szorul szakintézményi ápolásra, ellenben a súlyos esetek száma ismét megugrott, elérve az ezidáig az intenzív osztályra szoruló páciensek legnagyobb számát, 1249-et.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2234
szavazógép
2020-11-28: Sport - Tibodi Ferenc:

Kikapott a KSE, nyert a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Nemzeti liga)

Pénteken – a jelenlegi járványügyi helyzet miatt – három helyszínen lejátszott első fordulóval kezdődött meg a női kosárlabda Nemzeti Liga 2020–2021-es kiírása, a pontvadászat rajtjánál pedig ott van megyénk mindkét együttese, a négyszeres bajnok Sepsi-SIC, valamint a Kézdivásárhelyi SE is. A sepsiszentgyörgyi buborékban sorra kerülő teremtorna nyitómeccsén a céhes városbeliek nagyot küzdve 10 ponttal kaptak ki a Brassói Olimpiától, míg a zöld-fehérek edzőmérkőzésnek is beillő találkozón döngölték parkettbe a Târgoviștét.
2020-11-28: Sport - Miska Brigitta:

A tizenhatoddöntőben búcsúzott a Sepsi OSK (Labdarúgás, Román Kupa)

A Leo Grozavu irányította sepsiszentgyörgyi csapat alig kapcsolódott be a Román Kupa 2020–2021. évi kiírásába, a tizenhatoddöntőben már el is búcsúzott. A másodosztályban érdekelt FC Turris-Oltul Turnu Măgurele a sportszerűség határait súroló szabálytalanságokkal tarkított mérkőzésen egy góllal legyőzte az előző idényben döntőt játszó háromszéki együttest. A Sepsi OSK több mint fél órát emberhátrányban játszott egy megkérdőjelezhető játékvezetői döntést követően.