Kevés teszt, magas pozitivitás

2020. november 30., hétfő, Belföld

A vasárnap délelőtt – hétfő délelőtti időszakban nagyon kevés, az átlagos hétvéginél is kisebb számú, mindössze 9 785 tesztet végeztek országszerte, ezeknek azonban nagyon nagy hányada, 39,1 százaléka lett pozitív.

  • Fertőzöttségi mutató megyénként
    Fertőzöttségi mutató megyénként

A 3826 új koronavírusos esetből 28-at jelentettek Kovászna megyéből, ezzel Háromszék fertőzöttségi mutatója ismét három ezrelék alá – 2,85-re – csökkent. A gyógyultnak nyilvánítottak száma  - 4336 – ismét meghaladja az aznapi új esetekét, de már nem olyan nagy mértékben, mint tegnap. Az elmúlt huszonnégy órában 138-an vesztették életüket, a stratégiai kommunikációs törzs adatai szerint Háromszékről nem jelentettek áldozatot. A kórházi kezelésre szorulók száma a múlt heti folyamatos csökkenés után ismét emelkedni kezdett, ma már hatvannal több beteget ápolnak szakintézményben, a súlyos esetek száma néhány napja stagnál, jelenleg 1251 páciens fekszik intenzív osztályon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1980
szavazógép
2020-11-30: Sport - Tibodi Ferenc:

Háromból három a Sepsi-SIC csapatának (Női kosárlaba, Nemzeti liga)

Egyoldalú megyei „rangadóval” zárult a megyeszékhelyi buborékban megrendezett teremtorna, miután vasárnap este a házigazda és négyszeres bajnok Sepsi-SIC 87–26 arányban diadalmaskodott a Kézdivásárhelyi SE csapatával szemben a női kosárlabda Nemzeti Liga 3. fordulójában. Ez volt az első hivatalos egymás elleni mérkőzése a két háromszéki együttesnek.
2020-12-01: Belföld - :

Hargita megye a zöld zónában

Az elmúlt nap folyamán is hétvégi ütemben végezték a teszteket, országszinten mindössze 14 588 vizsgálat eredményét közölték a stratégiai kommunikációs törzzsel, ezek közel 30 százaléka pozitív eredményt hozott.