Mi, hol, mikor?

2020. december 9., szerda, Mi, hol, mikor?

Vöröskeresztes adventi akciók
EGY DOBOZNYI SZERETET. Sepsiszentgyörgyi fiatalok a Vöröskereszttel együttműködve olyan adománygyűjtést szerveznek, melynek eredményeként „egy doboznyi szeretetet” ajánlanak fel a rászorulóknak.

„Karácsony közeledtével, ha Önben is felmerült, hogy szebbé tenné valakinek az ünnepét, akkor itt a lehetőség” – írják felhívásukban. Az adományozókat december 11-én, pénteken, majd december 16-án, szerdán várják a megyeszékhelyi Szimplába 17 és 19 óra között. Mint írják, a dobozokba többféle adományt tehetnek: jó állapotban lévő, illetve új ruházati cikkeket, játékokat, könyveket, tanfelszereléseket, higiéniai cikkeket, elektronikai eszközöket, valamint tartós élelmiszercsomagot. A csomagok kiosztásában a Vöröskereszt nyújt segítséget, hogy azok a lehető legjobb helyre kerüljenek.
A KARÁCSONYI TOMBOLA akció a Kovászna Megyei Vöröskereszt éves adománygyűjtő kampánya, amelynek bevételeit a téli hónapok ideje alatt kiosztott élelmiszerekre, meleg ruhára, takaróra költik. A sorshúzáson kiosztott nyereményeket minden évben helyi vállalkozások ajándékozzák. Aki tombolát vásárol, hozzájárul ahhoz, hogy egy nehéz helyzetbe került család élelemhez és meleg ruhához jusson. A tombolák megtalálhatók a megye területén működő alegységeik képviselőinél, illetve a sepsiszentgyörgyi székhelyen.

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.
Apróhirdetési, illetve reklámirodánk a megszokott program szerint, hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig tart nyitva. Online apróhirdetési szolgáltatásunk nyitvatartási rendtől függetlenül bármikor igénybe vehető, a következő napra megrendelt hirdetést azonban legkésőbb 18 óráig kérjük feltenni.

Röviden
IVÓVÍZ. December 10-én, csütörtökön Kézdivásárhely egész területén, illetve Kézdiszentléleken, Sárfalván, Szászfaluban és Nyujtódon 8–20 óráig szünetelni fog az ivóvíz-szolgáltatás. A szolgáltatás újraindítása után a víz elszíneződésére lehet számítani.
ONLINE VÁSÁR. A sepsiszentgyörgyi karácsonyi vásár oldala a következő linken érhető el: https://www.kultura.ro/karacsonyi-vasar-2020.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Bánki Donát utcai Catena (telefon: 0367 804 709; éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcai Richter Ge­deon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Előjegyzéses könyvkölcsönzés
Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár a korlátozások miatt kizárólag előzetes kérés és előjegyzés alapján kölcsönöz könyveket, az igényelt kötetek a könyvtár kertjében vehetők át. A telefonos igényléseket kedden 9–17, szerdától péntekig 9–15 óráig fogadják. Telefon: 0267 312 133. E-mail: kolcsonzo@kmkt.ro. Katalógus: online.kmkt.ro.
Bővítették a könyvtári szolgáltatások körét, az olvasóknak lehetőségük van online bejelentkezni könyvtári fiókjukba és a hosszabbításokat, könyvigényléseket ott elvégezni. A bejelentkezés útmutatója a honlapon a kmkt.ro/Szolgáltatások/Online bejelentkezés menüpontban érhető el. Ebben a rendhagyó időszakban továbbra sem számítanak késedelmi díjat a kikölcsönzött dokumentumokra.

Színház
ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház csütörtökön 19 órától Az aranysárkány – Dragonul de aur (rendező: Catinca Drăgănescu) előadását játssza, mely ingyenesen követhető a színház Facebook-oldalán.

Cserkészhagyomány
A Betlehemi Békeláng érkezése évtizedes hagyomány a magyar cserkészetben. Az utolsó két évben nagyobb létszámú magyar zarándokcsoport kelt útra és vett részt a Linzben vagy Bécsben tartott központi lángátadón. Azt megelőző években is szép számban vettek részt a fórum tagszövetségeinek képviselői az Ausztriában tartott eseményen. Idén sajnos a járványhelyzet miatt csak online lehet követni, mely 2020. december 12-én 14 órától veszi kezdetét. December 13-án kis küldöttség átveszi a Betlehemi Békelángot az osztrák–magyar határon, és megindul a békeláng átadása Magyarországon, illetve a Kárpát-medencében. Mivel nincs központi lángátadó ünnepség Magyarországon, így egy közös imádságra hívják a cserkészeket a Zoom felületen december 13-án 15 órától.

Ügyfélszolgálat
Koronavírusos megbetegedések miatt korlátozott az ügyfélfogadás Sepsiszentgyörgy ön­kormányzatának Szociális Támogatási Igazgatóságán. A kedvezményezettek a szűk határidős kérésekhez (gyorssegélyek, családi pótlék, fogyatékos személyeknek járó segélyek, fűtéspótlék stb.) szükséges papírokat naponta 9–13 óráig adhatják le. Az igazgatóság felfüggesztette a terepmunkát, az esettanulmányok készítését, illetve a nem sürgős elbírálással járó iratcsomók fogadását. A polgármesteri hivatal fertőtleníttette a Szociális Támogatási Igazgatóság Erege utcai épületét, az intézményben csak a negatív teszttel rendelkező munkatársak dolgoznak, betartva minden kötelező egészségügyi és biztonsági előírást. Az önkormányzat azt ajánlja a lakóknak, hogy a 0267 312 111-es telefonszámon érdeklődjenek a Szociális Támogatási Igazgatóságnál, mielőtt bemennének személyesen leadni a szükséges iratokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2020-12-08: Közélet - Iochom István:

Alapfokon jóváhagyták Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését (Székelyföldi terrorvád)

A Brassói Bíróság jóváhagyta a feketehalmi börtönbizottság javaslatát, és Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezéséről döntött kedden. A döntés nem végleges, három napon belül megfellebbezhető.
2020-12-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás