AsztaliteniszBajnoki bronzérmes Mike Boróka

2020. december 9., szerda, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK pingpongozója, Mike Boróka bronzéremmel zárta a vasárnap és hétfőn Buzăuban megtartott ifjúsági I-es országos bajnokságot. A havasalföldi városban az ifi II-es asztaliteniszezők is megmérkőztek, s a két korosztályban összesen hét háromszéki fiatal és tehetséges sportoló volt érdekelt.

  • A bronzémes Mike Boróka (jobbról az első). Fotó: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă
    A bronzémes Mike Boróka (jobbról az első). Fotó: Facebook / Federația Română de Tenis de Masă

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK öt pingpongozóját nevezte az országos bajnokságra, a legjobb eredményük pedig a 15 esztendős Mike Boróka nevéhez fűződik, aki az ifjúsági I-esek között bronzéremig jutott. Mike a viadal első körében a Besztercei MSK sepsiszentgyörgyi asztaliteniszezőjével, Teodora Simonnal találkozott, akit 3–1-re győzött le. A legjobb 16 között a céhes városbeli sportoló a slatinai Dia­na Radut verte 3–1-re, majd a negyeddöntőben a konstancai Denisa Urîtu ellen diadalmaskodott 3–2 arányban. A döntőbe jutásért a későbbi ezüstérmes Ioana Sîngeorzannal csatázott nagyot, ám végül 3–0-s vereséget szenvedett, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az ifi II-es korosztályban Boróka párharc nélkül abszolválta az első kört, majd a nyolcaddöntőben 3–2-re kapott ki Teodora Simontól, aki a legjobb nyolc között zárta a viadalt. A felső-háromszéki sportklub többi pingpongozója közül Farkas Yvette mindkét korcsoportban már az első meccse után kiesett, akárcsak Andrei Miroiu. Canea-Kocsis András és Ionuț Chelmuș a nagyobb korosztályban a 32 között befejezte a küzdelmet, viszont a kisebbek között egy-egy párharcot megnyerve a legjobb 16-ban állt meg. A megyeszékhelyi Sepsi-SIC is érdekelt volt a megmérettetésen: ifi I-ben Márton Ádám 3–1-re nyerte selejtezőjét a bukaresti Rareș Caleával szemben, majd a következő körben kiesett, míg az II-es korcsoportban az első 16 jelen­tette számára a végállomást.

„Elégedett vagyok Boróka ifi I-es eredményével, hiszen kemény mérkőzései voltak, és térdműtéte után nem sok versenyen vehetett részt. Azonban bosszant, hogy saját korosztályában már az első körben kiesett, de ilyen a sport” – nyilatkozta érdeklődésünkre Kerekes Barnabás, a Nagy Mózes SK edzője.
 

Túl a hatodik fordulón

Másodjára tudott meccset nyerni a Rákosi Törekvés, amely az asztalitenisz megyei csapatbajnokság 6. fordulójában 5–4-re győzött az Unikum ellen. A további eredmények: Nagyajta–The 5 Fighters 5–3, Fejér Ákos–Backspin Effect 4–5, Vaskéz–Ringispir 3–5, Topspin–CF Tuning 3–5. A Cameleonii–Vulturii találkozó 3–3-nál félbeszakadt, a felek a napokban fejezik be a mérkőzést. A rangsor: 1. Nagyajta 6 pont, 2. CF Tuning (28–21) 5 pont, 3. Ringispir (29–11) 5 pont, 4. Vulturii (20–16) 3 pont, 5. Unikum (26–21) 3 pont, 6. Topspin (24–21) 3 pont, 7. Cameleonii (21–18) 3 pont, 8. Backspin Effect (20–23) 3 pont, 9. Vaskéz (23–25) 2 pont, 10. Rákosi Törekvés (19–28) 2 pont, 11. The 5 Fighters (18–30) 0 pont, 12. Fehér Ákos (5–30) 0 pont. A visszalépő Survivers helyét és eredményeit a mikóújfalusi Fehér Ákos nevet viselő csapat vette át. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2020-12-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-12-09: Sport - :

Az angolokkal egy csoportban a magyar válogatott (Labdarúgás, vb-selejtező)

A magyar válogatott többek között Anglia és Lengyelország, a román együttes Németország és Izland csapatával mérkőzik meg a 2022-ben sorra kerülő katari labdarúgó-világbajnokság selejtezőjében – derült ki hétfő este a Zürichben tartott sorsoláson. Magyarország az I-csoportban Albánia, Andorra és San Marino legjobbjaival találkozik még, míg Románia a J-csoportban Észak-Macedónia, Örményország és Liechtenstein ellen is pályára lép.