A csúszásmentes rétegelt lemez tulajdonságai és felhasználásának módja /X/

2020. december 8., kedd, Magazin

A csúszásmentes rétegelt lemez különböző fafajokból készülhet, így mindamellett, hogy felhasználása sokszínű, kinézete és alapvető tulajdonságai is különbözőek lehetnek. A csúszásmentes rétegelt lemez készülhet többek között nyírfából, nyárfából, bükkből, fenyőből, mindemellett népszerű a ceiba, az okumé és a meranti egyaránt. Mindezek ragasztásuktól függően felhasználhatók kültérre vagy beltérre, továbbá lehetnek csúszásmentes vagy filmbevonatos felületűek egyaránt. 

A nyírfa csúszásmentes rétegelt lemez

A piacon a legközkedveltebb alapanyag a nyírfa, amelyből csúszásmentes rétegelt lemez készül. Ragasztás tekintetében teljesen vízálló, ennek tükrében beltéren és kültéren egyaránt alkalmazható. Egyszerűen megmunkálható, így a mesterek is kifejezetten szeretik használni. Míg egyik oldala, ahogyan azt az előzőekben is említettem, csúszásmentes, azaz érdesített, addig a másik fele sima, bevonata pedig kopásálló fenolfilm, amelynek köszönhetően kifejezetten hosszú élettartamot és magas szilárdsági értéket biztosít az anyagnak.

Ezen tulajdonságainak köszönhetően leszünk képesek meghatározni a felhasználási területeket egyaránt, amennyiben további segítségre lenne szükséged, akkor keresd fel a Káplár fatelep weboldalát! A leírtak tükrében olyan helyeken alkalmazzák elsősorban, ahol nagy teherbírásra van szükség, mint az anyagmozgató gépek, kifejezetten a targonca súlyának az elbírása érdekében. Mivel kültérre kifejezetten alkalmas, így ellenáll az időjárás viszontagságainak egyaránt, azaz esős, nedves környezetben sem mennek tönkre a lemezek.

Csúszásmentes rétegelt lemez felhasználása

Mivel felhasználásának területe kifejezetten sokszínű, így nem csak anyagmozgató gépek esetében lehet hasznos, de járműiparban is felhasználják a járművek padlózatához, a teherautók vagy egyéb haszongépjárművek rakterének megfelelő burkolásához. Hiszen egyetlen rosszul bevett kanyar következtében vagy egy csúszós úttesten elkövetett hiba becsúszásakor a raktérben lévő nagy súlyú rakomány könnyen a karosszéria belső oldalának rongálódását okozhatja. Így mind a rakomány, mind az autó hosszú élettartamának és biztonságának megőrzése érdekében nyírfából készült csúszásmentes rétegelt lemezt szükséges alkalmazni a magas szilárdság biztosításáért.

Továbbá azonban raktárak padlóihoz, valamint azok járólapjaként is ideális. Használható lépcsők, dobogók és színpadok kialakításához, galériák építéséhez, ezenfelül azonban bútor és épületasztalos ipar termékeihez is alkalmazható, mint polcok, fiókok vagy akár álmennyezet megalkotása érdekében.

Létezik a nyírfából készül rétegelt lemeznek egy olyan típusa, amely mindamellett, hogy egyik oldalon sötétbarna fenolfilm bevonattal borított, másik fele extra vastag HEXA csúszásmentes kialakítással rendelkezik. Ezen típus kifejezetten tartós mindamellett, hogy ragasztása víz- és főzésálló egyaránt. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 635
szavazógép
2020-12-09: Közélet - Iochom István:

Megújult a Tamási Áron utca (Kézdivásárhely)

2010-ig Stadion utcaként szerepelt a Deme László Műjégpályával párhuzamos kis utca, amelyik abban az esztendőben Tamási Áron nevét kapta meg.
2020-12-09: Pénz, piac, vállalkozás - :

Néhány általános etiketthiba, amit tanácsos elkerülni az üzleti életben /X/

Az üzleti életben minden apró részletre kiemelt hangsúlyt kell fektetni. Igyekezni kell minden körülmények között a legjobbat kihozni magunkból, hiszen előfordulhat, hogy egy-egy általános hiba miatt lőttek egy jól kecsegtető üzletnek. Most néhány olyan protokollhibát mutatunk be, amelyet érdemes messziről elkerülni.