Használjon biztonságos és tartós gyógyszeripari csomagolóanyagokat /X/

2020. december 9., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Gyártóként rengeteg szabálynak kell megfelelni egy gyógyszer előállításánál, de vannak olyan dolgok is, melyekre inkább érdemes odafigyelni, mintsem kötelezőek. Ilyen a gyógyszeripari csomagolóanyagok kérdésköre is. Ebben a cikkben a folyékony és a kenhető állagú termékekről lesz szó. Ha ilyen terméke van, vagy ilyet tervez gyártani, esetleg gyártatni, akkor mindenképp olvassa el ezt a cikket.

Hármas védelmi vonal

Ahhoz, hogy egy gyógyszer forgalomba kerüljön, (sok más mellett) egyedinek, könnyen beazonosíthatónak és jól becsomagoltnak kell lennie. Az egyediség és a könnyen beazonosíthatóság gyakorlatilag marketing és grafika kérdése. A csomagolás viszont ennél sokkal kézzelfoghatóbb dolog, melynek a gyógyszerünknek a végfelhasználóhoz történő biztonságos eljuttatásában van hatalmas szerepe.

Egy gyógyszer csomagolása nem lehet akármilyen. Akár három védelmi vonalat is felállítunk egy termék becsomagolásánál, hogy garantáltan épségben eljusson a vásárlóhoz a gyógyszeripari készítményünk. Az első védelmi vonal maga a tégely, flakon vagy üveg, melybe a készítmény kerül. Ezt követően kap egy külső csomagolást, mely általában egy papírdoboz. És végül a harmadik védelmi vonal egy kartondoboz. Ebbe szépen sorban belekerülnek a készítmények, hogy óvják őket a szállítástól és annak esetleges külső behatásaitól.

Üveg, flakon vagy tégely?

Hogy a készítményünket üvegbe, flakonba vagy tégelybe helyezzük, azt termékenként kell eldöntenünk, a praktikusságot és a végfelhasználás módját figyelembe véve. Ha már praktikusság: érdemes jó előre megfelelő beszállítót keresni, akinél megvan a választék és a raktárkészlet is. Nehogy épp a csomagolás legyen a szűk keresztmetszet a gyártásnál. Ajánlom figyelmébe az Allinpackaging.hu kínálatát, ahol széles választékot és nagy raktárkészletet talál. Mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást.

Egy krémet pl. egyértelműen tégelybe fogunk tölteni, hogy jól hozzáférhető legyen. Itt eldönthetjük, hogy átlátszó legyen-e a tégely. Átlátszót két esetben érdemes használni. Egyrészt, ha szeretnénk megmutatni, hogy nem csak félig rakjuk a tégelyeinket. Másrészt, ha például valami különleges, esetleg egzotikus színe van, akkor mindenképp kuriózum, jól mutat, ezért érdemes átlátszó tégelyt használni.

Ha üveg és flakon között kell dönteni, akkor általában a bele kerülő termék tulajdonságainak megfelelő csomagolást, “tartályt” kell választanunk. És akkor még ott vannak a kupakok is, melyek külön bekezdést érdemelnek.

Nem mindegy, milyen a kupak?

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kupakot használunk. Itt is a felhasználás módja a mérvadó. Gyerekzáras, ecsetes, cseppentő pipettás, cseppentő betétes, szórófejes, védőkupakos, ez mind-mind elérhető, beszerezhető, használható. Döntsön a felhasználás módjának megfelelően, minél kényelmesebbé téve az adagolást. (X)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 839
szavazógép
2020-12-10: Szabadidő - :

Milyen szempontokat kell figyelembe venni zuhanycsaptelep vásárlásakor? /X/

A kádak és zuhanykabinok hangsúlyos elemei a fürdőszobáknak, viszont jóval kevesebb szó esik az ezekbe szerelhető csaptelepekről, pedig ezek kiválasztása is igen fontos. Mivel mozgó alkatrészekben bővelkednek, ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a minőségre, de lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárláskor!
2020-12-14: Közélet - :

Baleset Felsőháromszéken

Összeütközött két személygépkocsi hétfő délelőtt a 2D jelzésű úton, Kézdisárfalva közelében egy útkereszteződésnél.