Nyílt levél a háromszéki képviselethezTörődjenek a barcasági magyarokkal is

2020. december 18., péntek, Nyílttér

Tisztelt Fejér László Ödön szenátor úr! Tisztelt Benedek Zakariás, Gál Károly, Könczei Csaba és Miklós Zoltán képviselő urak! Először is gratulálok a szép sikerhez, a parlamenti jelenléthez!

Még meg sem történt a parlamenti eskü, máris szívességet kérek: fogadják örökbe édesgyermekként a Brassó megyei magyar közösséget is, négy évre! Úgy érezzük, árvák lettünk az önkormányzati és parlamenti választások után. Tanácstalanok vagyunk. A rendszerváltás óta most először nincs semmilyen képviseletünk. Nem vagyunk ott a parlamentben, a megyei tanácsban, sőt, a brassói városi tanácsban sem. Ezt kellene orvosolniuk. Az lenne jó, ha parlamenti irodájuk ajtaja nyitva lenne a Brassó megyei magyarság ügyes-bajos dolgainak intézéséhez is. Felváltva, vagyis szerre, ahogy a székely mondja, havonta egyszer fogadóórát tarthatnának Brassóban az RMDSZ-székházban. A járvány befejeztével lakossági találkozókra is sor kerülhetne. A brassói magyarság nyolcezer szavazata a mostani parlamenti választásnál is jelentős volt. Szomszédbaráti lelkiismeretes munkával ezt jócskán növelni lehetne négy év múlva, az újabb választás alkalmával.

Személyesen azért bátorkodom segítségüket kérni, mert több mint harminckét éven keresztül – 1968-tól 2000-ig Brassóból naponta ingázva szolgáltam különböző vezető beosztásokban Kovászna megye lakosságát.

Jó egészséget, áldott karácsonyi ünnepeket, békés, boldog, vírusmentes új esztendőt, eredményes tevékenységet kívánok!

Nádudvary György, az RMDSZ egykori brassói parlamenti képviselője

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 757
szavazógép
2020-12-18: Nyílttér - :

Száz magyar ember

Egy 688 esztendős kis falu, amely oly sok híres és nevezetes személyiséget adott a magyar nemzetnek, Magyarországnak, de főleg Erdélynek a történelem folyamán, sokat szenvedett, sokat változott és alakult, de mindig volt önereje ahhoz, hogy újra meg újra talpra álljon.
2020-12-18: Nyílttér - :

Megelégeltük az eredménytelenséget (Visszajelzés)

A december 7-ei Háromszékben döbbenten olvastam az RMDSZ megyei és sepsiszentgyörgyi elnökeinek választási értékelőjét, mely szerint összességében ők elégedettek a háromszéki eredményekkel.