Versenyvizsga a köztisztviselőknek

2020. december 21., hétfő, Belföld

A közméltósági tisztségeket, amelyek politikai felelősséggel járnak, a pártok képviselői töltik be, az adminisztráció vezető köztisztviselői pozícióit viszont „átláthatóan megszervezett” versenyvizsgával lehet elfoglalni – jelentette be szombat este Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke.

  • Fotó: bundeangajat.olx.ro
    Fotó: bundeangajat.olx.ro

A volt miniszterelnök szerint továbbra is lesznek olyan intézmények, amelyeket politikailag kinevezett államtitkárok, államtitkár-helyettesek vezetnek, viszont a közigazgatás szintjén törvénymódosításra van szükség, amely szerint országos és helyi szinten az intézmények vezető köztisztviselői pozícióit átláthatóan megszervezett versenyvizsgával lehet elfoglalni, amelyen bárki részt vehet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4381
szavazógép
2020-12-21: Belföld - :

RMDSZ–NLP koalíció Maros megyében

Az RMDSZ a Nemzeti Liberális Párttal (NLP) lépett koalícióra a marosvásárhelyi városi és a Maros megyei önkormányzati testületben – tájékoztatott Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke.
2020-12-21: Belföld - :

Indul az oltási kampány

Románia felkészült a koronavírus elleni oltások fogadására, tárolására és szétosztására, az év végén érkező első tízezres „jelképes” adag után januárban kezdődik az oltási kampány heti legalább százezer dózis beadását feltételező első szakasza – közölte pénteken Klaus Iohannis államfő.