Orbán Viktorral találkozott Kelemen HunorJavíthatja a magyar–román kapcsolatokat az RMDSZ

2020. december 21., hétfő, Világfigyelő

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a Karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét – közölte Havasi Bertalan.

A Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár elmondta: a kormányfő és a határon túli magyar vezetők rendszeres adventi találkozóját a járvány miatt idén nem lehetett megtartani, így részben ezt is pótolta a szombati tárgyalás.

A megbeszélésen Orbán Viktor és Kelemen Hunor egyetértettek abban, hogy a magyar választási összefogás nyomán az RMDSZ jó szereplése lehetővé tette, hogy most, a romániai kormányalakítás során a magyar szervezet komoly belpolitikai szerephez jusson.

A Fidesz és az RMDSZ elnöke kifejezte meggyőződését, hogy az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz Magyarország és Románia között, és jelentősen javíthatja a kétoldalú kapcsolatokat – mondta Havasi Bertalan.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2020-12-21: Belföld - :

Indul az oltási kampány

Románia felkészült a koronavírus elleni oltások fogadására, tárolására és szétosztására, az év végén érkező első tízezres „jelképes” adag után januárban kezdődik az oltási kampány heti legalább százezer dózis beadását feltételező első szakasza – közölte pénteken Klaus Iohannis államfő.
2020-12-21: Világfigyelő - :

Kiegészítik a gazdaságvédelmi akciótervet (Magyarország)

A családok és a vállalkozások érdekében a kormány a gazdaságvédelmi akcióterv kiegészítéséről rendelkezett – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán közzétett videóban, amelyben négy döntést ismertetett.