Félszáz bírság

2020. december 21., hétfő, Közélet

A koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedések betartatására naponta végeznek ellenőrzéseket a rendőrök.

Pénteken 15 ezer lej összértékben 53 bírságot róttak ki szabálysértésért. Tíz kereskedelmi társaságot, illetve egyéni vállalkozást, 11 tömegközlekedési eszközt, 22 célállomást, köztük teraszokat, parkokat, játszótereket ellenőriztek, és az éjszakai kijárási tilalom betartását felügyelték rendőrök és helyi rendőrök – közölte a Kovászna megyei rendőrség. 1474 célirányos ellenőrzést végeztek fertőzöttek, illetve elkülönítettek tartózkodási helyén, otthonában. A szállításfelügyeleti hatóság és a vasúti rendőrség közreműködésével közutakon, illetve állomásokon és vonatokon ellenőriztek. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2020-12-21: Közélet - Hecser László:

Intés a magyarságnak (Film Székföldjéről)

Milyen volt múltja, milyen jelene, milyenné lesz Hidvég, Erősd és Árapatak arca a következő évtizedekben? Volt magyar és kicsit talán szász is, aztán a románság több hullámban érkezett, végezetül a cigányság telepedett meg; utóbbiak sikere megkérdőjelezhetetlen, alig nyolcvan év alatt többségiekké váltak. Az Emlékgyár Stúdió alkotását, Székföldje – Szórványban a tömb peremén című filmjét a Kovászna Megyei Művelődési Központ a nemzeti kisebbségek napján, pénteken délután mutatta be közösségi oldalán.
2020-12-21: Közélet - :

Gázórának ütközött

Gázszivárgás miatt vonult ki szombaton a sepsiszentgyörgyi Gólya utcába a megyei sürgősségi felügyelőség és a gázszolgáltató társaság ügyeletes csapata.