Hírsaláta

2020. december 23., szerda, Belföld

NEM KELL AZ OLTÁS. Napok kérdése, és elkezdődhet az országos oltáskampány, egy friss felmérésből azonban az derül ki, nem lesz túl nagy tolongás a célra kialakított központokban.

Az Avangarde legújabb közvélemény-kutatása alapján a lakosság alig 30 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy beoltatná-e magát a kampány keretében, míg a megkérdezettek 29 százaléka hallani sem akar a vakcináról. A felmérésből az is kiderül még, hogy a válaszadók 29 százaléka még nem tudta eldönteni, hogy élni fog-e a lehetőséggel. Az Avangarde-felmérés még arra is rámutat, hogy a válaszadók 70 százaléka határozottan ellenzi egy újabb – teljes lezárással járó – szükségállapot bevezetését. (Főtér)

A FORRADALOM EGYETLEN MAGYARORSZÁGI ÁLDOZATA. Szabadtéri kiállítással emlékezik a hódmezővásárhelyi Emlékpont Tóth Sándorra, az 1989. decemberi temesvári népfelkelés és a román forradalom magyarországi áldozatára. Hódmezővásárhely a temesvári felkelés 1989. december 17-i kirobbanásától kezdve élénk figyelemmel és nagy együttérzéssel követte az események alakulását. December 22-én Romániáért, Erdélyért címmel tartottak adománygyűjtést a temesvári felkelés megsegítése céljából Hódmezővásárhelyen, a helyben összegyűlt adományokból még aznap este egy segélykonvoj indult Arad érintésével az ostromlott Temesvárra. Az egyik gépkocsit Tóth Sándor vezette. December 23-án hajnali 2 órakor az aradi új híd feljárójánál érte a halálos lövés a gépkocsivezetőt. A közgyűjteményt fenntartó hódmezővásárhelyi önkormányzat tervei szerint Tóth Sándor Avia típusú teherautóját – amelynek kormánya mögött ülve a halálos lövés érte a vásárhelyi tehertaxist – hamarosan fölújítva, megbecsült történelmi relikviaként állítják ki az Emlékpont udvarán. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4385
szavazógép
2020-12-23: Belföld - :

Kis rengés

Vrancea megyében 3,3-as erősségű földrengés következett be tegnap hajnali 4.33-kor – közölte az országos földfizikai intézet.
2020-12-23: Világfigyelő - :

A mutálódott vírus ellen is véd a vakcina

Nagy valószínűséggel az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) erősebben fertőző mutációjával szemben is védettséget ad a Pfizer amerikai gyógyszercég és a német BioNTech közös munkájával kifejlesztett oltás – mondták a mainzi központú biotechnológiai vállalkozás alapítói egy tegnapi tájékoztatón.