Még két megye a zöld zónában

2020. december 23., szerda, Belföld

Kovászna, Gorj, Hargita, Neamt, Olt, Szilágy, Suceava és Vrancea megyék után Iași és Szatmár megyékben is 1,5 ezrelék alá süllyedt a fertőzöttségi mutató, így mára már ezek is a zöld zónába kerültek.

Hat ezrelék fölötti fertőzöttség csupán Ilfov megyében, öt ezrelék fölötti Bukarestben van, a piros zónához tartoznak még Brassó, Kolozs, Konstanca, Temes megyék négy százalékot meghaladó fertőzöttséggel, Brăila és Ialomița három százalék fölöttivel, az ország többi részében 1,5 – 3 ezrelék közötti a mutató értéke.

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában elvégzett 25 840 teszt 21,12 százaléka lett pozitív, ez 5459 új esetet jelent. Kovászna megyéből 13 újabb fertőzéses esetet jelentettek, Háromszék fertőzöttségi mutatója folyamatosan csökken, jelenleg 1,09 az értéke. Az ezidáig kimutatott 604 251 koronavírusos beteg 85,46 százalékét nyilvánították gyógyultnak, a vírus 14 766 áldozatot szedett, ebből 130-at az elmúlt huszonnégy órában. Háromszékről nem jelentettek újabb halálesetet. A kórházban kezeltek száma is folyamatosan csökken, tegnaphoz képest mintegy négyszázzal kevesebben szorulnak szakintézményi kezelésre, a súlyos esetek száma azonban továbbra is 1250 körül stagnál.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2020-12-23: Közélet - Bokor Gábor:

Tisztább Zágonért

Hangsúlyt kívánnak fektetni Zágon köztisztaságának biztosítására, a jövőben nem fognak szemet hunyni a hulladékok illegális szétszórása fölött, a szemetelőket kemény büntetéssel sújtják – mondta el érdeklődésünkre Kiss Augustin polgármester.
2020-12-23: Belföld - :

Hivatalba lépett a Cîțu-kormány

Bizalmat szavazott a parlament szerdán Florin Cîțu miniszterelnök jobbközép koalíciós kormányának, amelyet a Nemzeti Liberális Párt (NLP), az USR–PLUS szövetség és az RMDSZ alakított a december 6-i parlamenti választások után.