Egy ezrelék alatt Háromszék

2020. december 25., péntek, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában 16 862 tesztet végeztek országszerte, ezeknek 22,6 százaléka lett pozitív, így a 3812 új esettel 612 373-ra nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. 

Háromszékről nyolc új esetet jelentettek, ezzel a megye fertőzöttségi mutatója 0,98 ezrelékre csökkent. Az elmúlt huszonnégy órában 111 újabb halálesetet jelentettek, Háromszéke elhunyt betegről nem tájékoztat az SKT. A kórházi kezelésre szorulók száma hosszú idő után tízezer alá csökkent (9833), a súlyos esetek száma azonban még mindig magas, tegnaphoz képest csupán eggyel kevesebb – 1233 – beteg fekszik intenzív osztályon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4344
szavazógép
2020-12-24: Belföld - :

Enyhülő fertőzési hullám, Háromszékről is van áldozat

A stratégiai kommunikációs törzs (SKT) mai jelentése szerint az elmúlt huszonnégy órában a koronavírus 146 újabb áldozatot követelt, köztük van Kovászna megyében elhunyt páciens is, az SKT számukról nem közöl adatot.
2020-12-26: Világfigyelő - :

Már csak egy kell (Európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért)

Már csak egy országból kell a szükséges számú aláírás, hogy sikeres legyen a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés - közölte a kezdeményezés kapcsán indított petíció kampányfőnöke az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában. Pesty László elmondta: a héten Svédországban is összegyűltek a szükséges aláírások, így már csak egy országban kell teljesíteni az előírást.