Tankönyv nélkül

2020. december 28., hétfő, Belföld

Nincsenek még jóváhagyva a kerettantervek a líceumi osztályokra, és a tankönyvekre sem írták ki a közbeszerzési eljárást, emiatt „kevés a valószínűsége”, hogy a 9. osztályos diákoknak legyen tankönyvük a következő iskolai évben – jelentette ki Sorin Cîmpea­nu.

  •  Sorin Cîmpeanu. Fotó: G4Media.ro
    Sorin Cîmpeanu. Fotó: G4Media.ro

Mandátumának átvételekor az új oktatási miniszter elmondta, a középiskolai osztályok esetében még közvitán vannak a kerettervek, és majd jóvá kell hagyni azokat. Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e lehetőség a differenciált érettségi vizsga megszervezésére, a miniszter azt válaszolta, hogy „a differenciált érettségire abszolút szükség van”, és nagy odafigyeléssel kell megvizsgálni ezt a tervet. Az oktatási intézmények digitalizálása kapcsán Sorin Cîmpeanu kifejtette, ezt sürgősen meg kell valósítani a kutatásért, innovációért és digitalizációért felelős szaktárcával, a fejlesztési minisztériummal és a helyi hatóságokkal együttműködve. A miniszter azt is elmondta, szeretné, hogy mandátuma alatt fokozatosan emeljék az oktatás költségvetését ahhoz, hogy mandátuma végén az elérje a bruttó hazai termék (GDP) 6 százalékát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4537
szavazógép
2020-12-28: Belföld - :

Megkezdődött az oltás a koronavírus ellen

Mihaela Anghel, a fővárosi Matei Balș Járványkórház 26 éves ápolónője kapta meg elsőként tegnap a koronavírus elleni oltást, aki februárban részt vett az első igazolt romániai fertőzött kezelésében.
2020-12-28: Belföld - :

Költségvetés januárban

Vélhetően január második felében kerül a parlament elé a 2021-es állami költségvetésről szóló törvény tervezete – véli Anca Dragu szenátusi elnök.