Mi, hol, mikor?

2020. december 30., szerda, Mi, hol, mikor?

Színház
INGYENES ONLINE ELŐADÁS SZILVESZTERRE. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadása Molière A fösvény című komédiája (fotó) Bocsárdi László rendezésében december 31-én 16 órától lesz megtekinthető. Az előadásra az eventim.ro jegyértékesítő rendszeren keresztül lehet ingyenes linket igényelni. A link 48 órán át lesz elérhető.

JANUÁRBAN A SZÍNPADON. Az új évet Amikor telihold ragyog a turkáló felett című produkció­jával kezdi a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház. A Radu Afrim rendezte előadást január 3-án, 5-én, 7-én és 8-án, majd 23-án és 26-án játsszák a színház nagytermében színpadra épített nézőtér előtt, minden alkalommal 19 órától.

Tánc
A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES újra benti előadásokon fogadja közönségét. Januárban Rézhúron című előadásukat a következő napokon mutatják be: január 8-án, pénteken és január 9-én, szombaton 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban; január 13-án, szerdán 19 órától Nagyajtán a művelődési házban; január 14-én, csütörtökön 19 órától Nagybaconban a kultúrházban; január 15-én, pénteken 19 órától Vargyason a művelődési házban.

Mozi
A SEPSISZENTGYÖRGYI MŰVÉSZ MOZI programja: ma 11 órától Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, románul beszélő és 11.15-től magyarul beszélő), 16.30-tól Mulan (amerikai családi kalandfilm, dráma, román felirattal), 16.45-től Ava (amerikai krimi-dráma, akciófilm, magyarul beszélő), 19 órától Összetört szívek galériája (amerikai–kanadai romantikus vígjáték, román felirattal), 19.30-tól Seveled (magyar romantikus vígjáték, román felirattal). Csütörtökön és pénteken a mozi zárva lesz.

Rádió
A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai élő adásai: 9 órától és 14.40-től Görgényi Tünde fogadja az imaszándékokat, 13 órától szeretetláng rózsafüzére, 15 órától irgalmasság rózsafüzére, 18 órától szentmise Micskéről, 18.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 21.15-től a béke rózsafüzére, 22 órától zsolozsma – kompletórium. Honlap: mariaradio.ro.

Képernyő
ERDÉLYI MAGYAR TELEVÍZIÓ. A tévében és az ETV Facebook-oldalán ma 20 órától az óév utolsó Sajtóprés műsorában Illyés Gergely politológussal, Lorenzovici László orvos-közgazdásszal és Horváth István szociológussal elemzik 2020 eseményeit, hogy miként hatottak egymásra ezek, és milyen következményei lehetnek a jövőre nézve. A meghívottak mellett Farkas István szerkesztő-műsorvezető az idén a műsorban vendégeskedő újságíró kollégáknak is felteszi ugyanazon kérdéseket, majd összevetik a válaszokat, így összegzik 2020 legjeit.

Hitvilág
KRISZTUS KIRÁLY-TEMPLOM. A sepsiszentgyörgyi Gyár utcai templomban ma 7.30-tól és 18 órától szentmise; csütörtökön 7.30-tól és 18 órától szentmise (év végi hálaadás), 21 órától virrasztás az altemplomban, amelyet az erdélyi Mária Rádió közvetít, 23.45-től hálaadás az altemplomban; pénteken 10.30-tól és 18 órától szentmise, 22 órától virrasztás az altemplomban, amelyet az erdélyi Mária Rádió közvetít; szombaton 6.30-tól és 18 órától, vasárnap 8.30-tól, 10.30-tól, 12 és 18 órától szentmisék. Ma és csütörtökön az esti szentmise előtt egy órával (17) csendes szentségimádásra van lehetőség. Szerdán 7.15-től és 17.45-től közösen imádkozzák a reggeli, illetve az esti dicséretet a zsolozsmából. Az irodaszolgálat rendje: hétfőtől szerdáig 8–13, ma 16–18 óráig.
REFORMÁTUS ISTENTISZTELETEK. Sepsiszentgyörgyön a vártemplomban csütörtökön 18 órától óévi istentisztelet, január 1-jén 10 órától újévi istentisztelet; Szemerján csütörtökön 18 órától, január 1-jén 11 órától kezdődik az istentisztelet; a belvárosban csütörtökön 18 órától, január 1-jén 11 órától; a Gyöngyvirág utcai templomban csütörtökön 18 órától, január 1-jén 11 órától lesz református istentisztelet.

Elindult a Határtalanul középiskolai vetélkedő
Elindult a Határtalanul középiskolai vetélkedősorozat 2020–2021-es évada, melyen külhoni és anyaországi osztályok vehetnek részt. Az első fordulóban egy izgalmas tesztet kell kitölteni, mely révén a résztvevők virtuális kapcsolatokat alakíthatnak ki az összetartozás jegyében, és elindulnak az úton, hogy megnyerhessék az egymillió forint összegű osztálypénzt a nagydöntőben. Ezenkívül több mint ezer nyeremény vár a diákokra, de a legeredményesebb felkészítő tanárok is pénzjutalmat kapnak. Részletek a hatartalanul.net honlapon.

A sepsiszentgyörgyi korcsolyapálya programja
Sepsiszentgyörgyön a Sepsi Aréna melletti korcsolyapálya pénteken zárva tart, szombaton és vasárnap 11–13 és 19–21 óráig lehet korcsolyázni. Jegyvásárlás már nyitás előtt fél órával lehetséges. A járványhelyzet miatt korcsolyabérlésre nincs lehetőség. A belépő ára felnőtteknek 9 lej, gyerekeknek 6 lej.

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget. Apróhirdetési, illetve reklámirodánk a megszokott program szerint, hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig tart nyitva. Online apróhirdetési szolgáltatásunk nyitvatartási rendtől függetlenül bármikor igénybe vehető, a következő napra megrendelt hirdetést azonban legkésőbb 18 óráig kérjük feltenni és kifizetni.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig a Nicolae Iorga utcai Sensiblu (telefon: 0267 312 049; éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Szabó Jenő utcai Eco (0267 364 974) gyógyszertár teljesít szolgálatot.

Röviden
FŐKONZULÁTUS. Csíkszeredában január 1-jén szünetel az ügyfélfogadás a főkonzulátus épületében. Ma és január 4-én a főkonzulátus a szokásos nyitvatartási renddel működik; 31-én 8–12 óráig lesz ügyfélfogadás. A bajba jutott magyar állampolgárok rendkívüli, konzuli segítséget igénylő esetben a 00 36 80 368 036-os telefonszámot hívhatják.
KÖNYVTÁRI PROGRAM. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban az új évben az első nyitvatartási nap január 5-e, kedd (9–19 óráig). A Sport utcai fiókkönyvtár 31-én zárva lesz.
JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a hpress@3szek.ro e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003
Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám.
KÖZSZÁLLÍTÁS. A sepsiszentgyörgyi Multitrans Rt. közli: december 31-én, csütörtökön 18 órától szünetel a közszállítás Sepsiszentgyörgyön. Csütörtökön nem lesz buszjárat Sugásfürdőre és az Arénához sem. Január 1-jén 13.10-kor indul a 3-as autóbusz Szotyorból, 14 órakor a 2-es, 14.30-kor az 1-es vonal. Január 2-án és 3-án lesz sugásfürdői buszjárat (oda 10 és 16 órától, visszafelé 13 és 19 órától), az Arénához az 5-ös járat hétvégi program szerint közlekedik. Honlap: multitrans.ro.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2020-12-29: Közélet - Bokor Gábor:

Ellehetetlenített korcsolyázás Kovásznán

Nem csak az időjárás, a csendőrség is akadályozza a korcsolyázást Kovásznán. Ezen a télen egyetlenegy napon – az elmúlt vasárnap – élvezhették a korcsolyázás örömeit a kovásznaiak és a városban üdülő vendégek. Az évszakhoz képest magas hőmérséklet miatt jelenleg nem tudnak kellő minőségű jeget előállítani, ezen kívül a járvány miatti megszorítások is korlátozzák a korcsolyázást a Lőrincz Zsigmond Sípálya melletti szabadtéri műjégpályán – tudtuk meg Gyerő József polgármestertől.
2020-12-30: Elhalálozás - :

Elhalálozás