Mi, hol, mikor?

2021. január 4., hétfő, Mi, hol, mikor?

Januári színházi előadások
A SEPSISZENTGYÖRGYI TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ az új évet az Amikor telihold ragyog a turkáló felett című produkcióval kezdte. Január 5-én, 7-én és 8-án, majd pedig 23-án és 26-án látható a nagyteremben az előadás (színpadra épített nézőtér) minden alkalommal 19 órától. Rendező: Radu Afrim.

  • Jelenet a Kártyások című előadásból
    Jelenet a Kártyások című előadásból

* Martin Crimp A többit már láttad a moziban című darabját Botos Bálint rendezésében a nagyteremben játsszák január 14-én, 16-án és 20-án 19 órai kezdettel. * Ny. V. Gogol Kártyások című komédiáját Zakariás Zalán rendezte az elmúlt évadban a produkció a színház kamaratermében tekinthető meg január 17-én, 19-én, 21-én és 27-én 19 órától. * Pintér Béla A sütemények királynője című darabjából Pálffy Tibor rendezésében a Múzeumkertben a nyáron bemutatott előadás a nagyteremben látható január 31-én 19 órától. * Januárban Kónya Ütő Bence irányításával sor kerül a Műsor című színházi beszélgetéssorozat online bemutatójára is.
Az M Studio Mozgásszínház január 15-én és 16-án este 7 órától élőben is bemutatja az Andrea Gavriliu által rendezett Param param című legújabb előadását, melyet 22-én, 24-én és 30-án is játszanak a Háromszék Táncstúdióban.

Zene
HANGVERSENY. Vízkereszt ünnepén, szerdán a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban az esti 18 órától kezdődő szentmise részeként tartják a hagyományos vízkereszti hangversenyt. A plébánia Kis apostolok énekkara és a Laudate kamarakórus fog énekelni.

Tánc
A HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES újra benti előadásokon fogadja a közönséget. Rézhúron című előadásuk január 8-án, pénteken és január 9-én, szombaton 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban; január 13-án, szerdán 19 órától Nagyajtán a művelődési házban; január 14-én, csütörtökön 19 órától Nagybaconban a kultúrházban; január 15-én, pénteken 19 órától Vargyason a művelődési házban látható.

Képernyő
MEGSZŰNŐ CSATORNÁK. A 2014-ben indult, nagyrészt családi filmeket sugárzó népszerű tévéadó januártól megszünteti műsorát Romániában. A tulajdonos, a Viacom által kiadott közlemény szerint a Paramount Channel műsorát átveszi a társadó, a Comedy Central. Továbbá Magyarországon 2021 januárjától megszűnik az RTL Spike. (matekovics)

Mozi
A SEPSISZENTGYÖRGYI MŰVÉSZ MOZI e heti műsora: kedden 11 órától Mulan (amerikai családi kalandfilm, dráma, magyarul beszélő), 11.15-től Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, románul beszélő), 16.15-től Corpus Christi (lengyel filmdráma, román felirattal), 16.30-tól Lassie hazatér (német családi kalandfilm, magyarul beszélő), 18.45-től Szívek királynője (dán–svéd filmdráma, román felirattal), 19.15-től Nagypapa hadművelet (amerikai vígjáték, magyarul beszélő); szerdán: 11 órától Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, románul beszélő) és 11.15-től magyarul beszélő, 16.30-tól Miután összecsaptunk (amerikai romantikus film, román felirattal) és 19 órától magyarul beszélő, 16.45-től Összetört szívek galériája (amerikai–kanadai romantikus vígjáték, román felirattal), 18.45-től Boldog idők (francia vígjáték, román felirattal); csütörtökön 11 órától Mulan (amerikai családi kalandfilm, dráma, magyarul beszélő), 11.15-től Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, magyarul beszélő) és 16.15-től románul beszélő, 16.30-tól Lassie hazatér (német családi kalandfilm, magyarul beszélő), 19 órától Corpus Christi (lengyel filmdráma, román felirattal), 19.15-től Seveled (magyar romantikus vígjáték, román felirattal).

Bejárós tábor Kézdivásárhelyen
Január 5. és 8. között a Zöld Nap Egyesület, partnerségben a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesülettel és a kézdivásárhelyi Sportirodával újabb bejárós tábort szervez Kézdivásárhelyen. A táborba 7–10 év közötti fiatalok jelentkezését várják, akik közel érzik magukhoz a természetet és a sportot, ugyanakkor hajlandóak új kihívások elé nézni, új dolgokat elsajátítani főként a kreatív újrahasznosítás és az egészséges életmód terén. A táborban változatos kinti és benti programok, sportos, művészeti, szabadidős, aktív és pihentető tevékenységek váltják egymást. Külön hangsúlyt fektetnek a játékos tanulásra, önmaguk és egymás megismerésére, valamint az érzékenyítésre, egymás elfogadására, a környezettudatos és egészséges életmód fontosságára. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.
Apróhirdetési, illetve reklámirodánk a megszokott program szerint, hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig tart nyitva. Online apróhirdetési szolgáltatásunk nyitvatartási rendtől függetlenül bármikor igénybe vehető, a következő napra megrendelt hirdetést azonban legkésőbb 18 óráig kérjük feltenni és kifizetni.

Röviden
KÖNYVTÁRI PROGRAM. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár első nyitvatartási napja ez évben január 5-e, kedd; 9–19 óráig várják az olvasókat. m A könyvtár január végéig meghosszabbította a decemberben hirdetett megbocsátási időszakot. Azok az olvasók, akik elfelejtették visszaszolgáltatni határidőre, az általuk kikölcsönzött könyveket késedelmi díj befizetése nélkül adhatják le a kölcsönző részlegen vagy tehetik be a könyvtár előcsarnokában található dobozba.
JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos online formában végzi szerkesztőségünkben az ingyenes jogi tanácsadást. A jogorvoslásra váró ügyek leírását és a kérdést a hpress@3szek.ro e-mail-címre várjuk, a levél tárgyához kérjük beírni azt, hogy Jogi tanácsadás. Kérdéseiket postacímünkre is eljuttathatják: 520003 Sepsiszentgyörgy, Mihai Viteazul tér 2. szám.
INGYENES JOGSEGÉLYSZOLGÁLATRA számíthatnak mindazok, akiket magyarságuk vagy vélhetően magyarságuk miatt jogsérelem ért. Elérhetőség a 0741 568 527-es telefonon.
FOGADÓÓRÁK. A veszélyhelyzet ideje alatt Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalában a fogadóórák telefonon zajlanak. Akik Antal Árpád András polgármesternél kérnek meghallgatást, hívják a polgármesteri kabinet munkatársait a 0267 311 243-as telefonszámon.
FŐKONZULÁTUS. Csíkszeredában a főkonzulátus épületében ma a szokásos nyitvatartási renddel működnek. Bajba jutott magyar állampolgárok rendkívüli, konzuli segítséget igénylő esetben a 00 36 80 368 036-os telefonszámot hívhatják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-01-03: Belföld - :

„Ünnepi” tesztelés, alacsony számok

Január 3-án 3034 új koronavírus-fertőzést jelentettek, 9829 teszt elvégzése után, ami magas, 32 százaléknál magasabb pozitivitási arányt jelent. Enyhén csökkent viszont a kórházi kezelésre szoruló  betegek száma: a vasárnapi összesítés szerint 8868-an vannak, közülük minden nyolcadik állapota súlyos, az intenzív osztályon 1119 személy fekszik Covid 19-es diagnózissal. A járvány áldozatainak száma már 16 ezerhez közelít, az elmúlt 24 órában 60 elhalálozás történt emiatt, egynek közülük nem volt társbetegsége. További 31 026 igazoltan fertőzött személy otthoni, 8876 pedig intézményes elkülönítésben tartózkodik, karanténban pedig 45 ezernél többen.
2021-01-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás