Ezerkilencszázötvenhatra emlékeztek - Kovásznán

2008. október 24., péntek, Közélet

A fürdőváros központi parkjában a két évvel ezelőtt felállított 1956-os emlékműnél tegnap este közel százötvenen emlékeztek a kommunista rendszer ellen 52 évvel ezelőtt kirobbant magyar forradalomra és szabadságharcra.

A megemlékezésen jelen voltak a helybeli magyar politikai pártok, civil szervezetek és történelmi egyházaink képviselői, valamint az orbaiszéki választási körzetben RMDSZ-színekben induló Molnár Gábor képviselőjelölt. Az emlékező közönséget Cseh Béla tanár, a Magyar Polgári Párt kovásznai szervezetének elnöke köszöntötte, aki néhány mondatban méltatta 1956 történelmi szerepét. A továbbiakban Balogh Zoltán református lelkipásztor és Kovács Gábor római katolikus esperes tartott az alkalomhoz illő beszédet. A kegyelet koszorúinak elhelyezése után a magyar és a székely himnusz eléneklésével zárult a megemlékezés. Közreműködött a Pastorala Kórus és a Havadtőy Sándor Cserkészcsapat, Demes Anna, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum tizenegyedik osztályos tanulója szavalt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2008-10-24: Máról holnapra - Sylvester Lajos:

Sólyom László Székelyföldön

Sólyom László székelyföldi hivatalos látogatása során a szó fizikai-földrajzi értelmében is bejárja Székelyföldet, azaz a mai politika divatos, az autonómiát helyettesítő szavával ellátogat abba a térségbe, amelynek igenis, etnikai alapon is megvan a maga ,,mássága", különbözősége, mint az ország többi régiójának.
2008-10-24: Közélet - x:

Sólyom László Marosvásárhelyen

Sólyom László, a Magyar Köztársaság elnöke 15 óra után néhány perccel érkezett meg a Marosvásárhely melletti reptérre. Ötnapos erdélyi látogatását az RMDSZ Köcsög utcai székházában kezdte, ahol a szövetség elnökével, Markó Bélával folytatott félórás zártkörű beszélgetést.