Női kézilabda, Bajnokok LigájaGyőzött a Ferencváros a Bukaresti MSK ellen

2021. január 11., hétfő, Sport

A Ferencváros 31–27-re legyőzte a vendég Bukaresti MSK csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton. A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, hat román siker mellett a magyar csapat másodszor győzött.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyar csapat teljes kerettel állt ki, a román együttesből viszont a szerb Dragana Cvijić, a spanyol Alexandrina Cabral Barbosa, továbbá Bianca Bazaliu, Gabriela Perianu és Denisa Vâlcan is hiányzott.

Remekül kezdtek a házigazdák, támadásban és védekezésben is pontosabbak voltak ellenfelüknél, ezért a vendégeknek a 11. percben időt kellett kérniük, mert négygólos hátrányban voltak. A bukaresti gárda hét percig nem talált be, ezt követően viszont elkezdte csökkenteni a hátrányát, mert az FTC védekezése veszített a hatékonyságából, a támadások lendülete pedig megszakadt. A 25. percben – a meccs során először – átvette a vezetést a Bukarest, amely egyre magabiztosabban játszott, és a szünetben 16–14-re vezetett.

Tudatosan és türelmesen kézilabdázott a második félidő elején a román csapat, viszont a Ferencváros csakhamar magára talált és egyenlített, majd 14 perccel a vége előtt a vezetést is visszavette. Cristina Neagu és a szlovén Barbara Lazović góljaival a folytatásban is tartották magukat a vendégek, azonban Elek Gábor időkérése után remek egyéni teljesítményeknek köszönhetően ismét két találattal vezetett az FTC. A hajrában többet hibázott a román együttes, így nem volt esélye az egyenlítésre, és a Ferencváros ötgólos sorozattal eldöntötte a meccset.

A mezőny legeredményesebb játékosa Cristina Neagu volt kilenc góllal, a magyar csapattól Emily Bölk, Háfra Noémi és Klujber Katrin is ötször volt eredményes.


Magabiztosan nyert a Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC 17 góllal győzött a Râmnicu Vâlcea otthonában a női Bajnokok Ligája csoportkörének 10. fordulójában, vasárnap. A címvédő magyar csapat a BL-ben rekordot jelentő 46 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet. Az elmúlt három évben 41 győzelem és öt döntetlen a mérlegük.

A norvég Veronica Kristiansen és Silje Solberg vezérletével remekül kezdett a Győr, amely 9–4-re vezetett a 14. percben, amikor a Vâlcea először időt kért. Solberg az első negyedórában 11 román lövésből hetet kivédett, erre alapozva csapata tovább növelte a különbséget. A folytatásban is nőtt a magabiztosan, lendületesen kézilabdázó ETO előnye, így a szünetben már 19–12-re vezetett.

Alig több mint két perccel a második félidő kezdete után Florentin Pera vezetőedző ismét időt kért, mert a meccs során először tízgólos hátrányba került a csapata, viszont a kiválóan védekező és gyors ellenakciókat vezető Győr lendületét nem tudta megtörni. Ebben az időszakban Fodor Csenge volt a győri együttes gólfelelőse, majd Danyi Gábor a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy minden játékosa lehetőséghez jusson. Bár ez néhány percre lefékezte a vendégeket, a magyar gárda a hajrában ismét növelte előnyét, és végül a vártnál is simábban, 17 találattal nyert (20–37).

A mezőny legeredményesebb játékosa Kristiansen volt kilenc góllal. Silje Solberg 48, a helyére beállt francia Aman­dine Leynaud 43 százalékos védési hatékonysággal zárt.

A két csapat 18. alkalommal játszott egymással, hat román siker és egy döntetlen mellett ez volt a 11. győri győzelem.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 347
szavazógép
2021-01-11: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-01-11: Sport - :

Az odavágó után első a CF Tuning (Asztalitenisz, megyei bajnokság)

Véget ért a Kovászna megyei asztalitenisz-csapatbajnokság odavágó-sorozata, amelyet a CF Tuning nyert meg, miután az „őszi idény” utolsó, tizenegyedik fordulójában is hozta a kötelező dia­dalt, ezúttal a Cameleonii együttese ellen győzedelmeskedett. Folytatás két hét múlva.