Keleti Ágnes százévesSztársportolók is köszöntötték az ötszörös olimpiai bajnokot

2021. január 11., hétfő, Sport

Mark Spitz és Nadia Comăneci is köszöntötte 100. születésnapja alkalmából Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A kilencszeres ötkarikás aranyérmes amerikai úszó, valamint a román ötszörös bajnok, Co­măneci – aki a játékok történetében elsőként kapott gyakorlatára maximális tíz pontot – az M4 Sport Az Év sportolója gála, 2020 Facebook-oldalán üzent Keleti Ágnesnek.

Spitz kiemelte: az egész világ csodálja Keleti tornában elért sikereit, és boldog, hogy a tornát és nem az úszást választotta, hiszen számára sokkal nehezebb lett volna úgy eredményesnek lenni. Comăneci az élet minden területén harcos és elszánt embernek nevezte az ötszörös magyar olimpiai bajnokot, aki a Helsinkiben és Melbourne-ben elért sikereivel inspirálta Romániában felnövő kislányként.

A gálára küldött videoüzenetben köszöntötte a legidősebb olimpiai bajnokot Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnök is, aki felidézte Keleti Ágnes életútját, emlékeztetett arra, hogy tíz olimpiai érme közül öt arany volt, és hogy 2017-ben megkapta a legmagasabb szintű izraeli polgári kitüntetést az izraeli sportért tett szolgálataiért.

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) életműdíjjal ismeri el Keleti Ágnes pályafutását. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök – maga is tornász olimpikon – közösen adja át neki a díjat, amiről a felvételt már rögzítették.

„Élete és munkássága maga a történelem, és minden sportoló és nem sportoló számára példaértékű. Irigylésre méltó energikussága, aktivitása és vidámsága, amelyet megismerhettem találkozásaink során. És hogy mi a hosszú élet titka? Elárulta: az egészséges életmód, a rendszeres mozgás, a pozitív életszemlélet és a Szeretet. Isten éltesse Ági nénit még nagyon sokáig erőben, egészségben, boldogságban!” – írta szombati Facebook-bejegyzésében Szabó Tünde.

A díjátadót ma a koronavírus-járvány miatt nézők nélkül tartják meg a Nemzeti Színházban kialakított stúdió­ban. Az eseményt 20.45-től az M4 Sport közvetíti.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-11: Sport - :

Az odavágó után első a CF Tuning (Asztalitenisz, megyei bajnokság)

Véget ért a Kovászna megyei asztalitenisz-csapatbajnokság odavágó-sorozata, amelyet a CF Tuning nyert meg, miután az „őszi idény” utolsó, tizenegyedik fordulójában is hozta a kötelező dia­dalt, ezúttal a Cameleonii együttese ellen győzedelmeskedett. Folytatás két hét múlva.
2021-01-11: Sport - :

Hatodik a magyar válogatott a világligában (Férfi vízilabda)

Az Európa-bajnok magyar válogatott a hatodik helyen végzett a férfi vízilabda-világliga európai selejtezőjében, miután vasárnap a debreceni torna helyosztóján 9–7-re kikapott az olimpiai címvédő szerb csapattól.