A pápa szerint erkölcsi kötelesség a védőoltás

2021. január 11., hétfő, Világfigyelő

Erkölcsi kötelességnek nevezte a Covid-19 elleni védőoltást Ferenc pápa, aki közölte: előjegyeztette magát az oltásra.

Az egyházfő nem érti meg az oltást megtagadókat, mivel az egészségükkel, az életükkel és a többiek életével is játszanak. A 84 éves pápa bejelentette, hogy a Vatikánban a héten kezdődik az oltás. A pápát, aki március és június között nem találkozott a hívőkkel, a járvány olaszországi terjedése kezdete óta többször is tesztelték. A Vatikán jelenleg is interneten keresztül közvetíti az egyházfő beszédeit és miséit. Ferenc pápának a Canale5 olasz kereskedelmi televíziónak adott exkluzív interjúját tegnap este sugározták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 771
szavazógép
2021-01-11: Világfigyelő - :

Megkezdődött Matteo Salvini pere (Illegális bevándorlás)

Az embercsempészek helyett az európai határok védelmezőit állítják bíróság elé, ezt fordítva kellene tenni – mondotta Matteo Salvini, Olaszország volt belügyminisztere azon a sajtótájékoztatón, amelyet az Open Arms civil hajó ügyében ellene indított előzetes bírósági eljárás első ülése után tartott a szicíliai Palermóban szombaton.
2021-01-11: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Háromszéki önkéntesek is segítik a tűzkárosultakat

A Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezetének tizennégy önkéntese indult szombat délelőtt Csíkszeredába, hogy a napokban leégett csíksomlyói romatelep tűzkárosultjainak segítsen. A fiatalok arra vállalkoztak, hogy az otthontalanná vált családok gyermekei számára enyhítsék ezt a nehéz időszakot, különféle tevékenységeket, játékokat szervezve számukra.