Teremlabdarúgás, 1. LigaA Galaci United nyerte az alapszakaszt

2021. január 14., csütörtök, Sport

A címvédő Galaci United nyerte az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság alapszakaszát, s jobb gólkülönbségének köszönhetően a szintén 31 pontos Csíkszeredai Imperial Wetet megelőzi a tabellán. A céhes városbeli KSE Futsal csapata felejthető teljesítménnyel, mindössze két győzelemmel a hatodik helyről várja a folytatást.

  • Fotó: Facebook / Club Sportiv United Galaţi
    Fotó: Facebook / Club Sportiv United Galaţi

A Galaci United tíz győzelemmel, egy döntetlennel és csak egy vereséggel zárta a 14 fordulós alapszakaszt, melyet négy helyszínen és öt teremtornán bonyolított le a szakszövetség. Ugyancsak ezzel a mérleggel fejezte be a bajnokság első felét a Csíkszeredai Imperial Wet, amelynek 80–24-es gólaránya csak a második helyhez volt elég. A galaciak 105 rúgott góllal a pontvadászat legerősebb támadásával rendelkeznek, viszont defenzívájuk csak a második, hiszen 34 alkalommal zörgött a hálójuk. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Dévai Autobergamo állhatott fel, amely nyolc győzelmet, két-két döntetlent és vereséget hozott össze az alapszakasz tizenkét mérkőzése alatt. A céhes városbeli KSE Futsal két győzelemmel, tíz vereséggel, a második leggyengébb offenzívával, a harmadik legrosszabb védekezéssel és hat ponttal a hatodik helyen zárt.

A folytatásban az első osztály mezőnye kettészakad, a legjobb négy csapat, azaz a Galaci United, a Csíkszeredai Imperial Wet, a Dévai Autobergamo és az FK Székelyudvarhely a bajnoki címért harcol tovább, az utolsó három együttes – a Buzăui Luceafărul, a KSE Futsal és a Kolozsvári Clujana – a „kiesés elkerüléséért” küzd.

Az alapszakaszgyőztes United 3, a második Csíkszereda 2, a harmadik Déva 1, a negyedik Udvarhely pedig 0 pontot visz magával a felsőházi rájátszásba, míg a Buzău 3, kézdivásárhelyi csapatunk 2, a kincses városiak pedig 1 pontos hozománnyal vágnak bele a playoutba.

A versenykiírás jelen állása szerint a felsőházi és az alsóházi rájátszásban is két-két torna lesz, amelyen mindenki játszik mindenkivel. Az első két turnét február 13–15. között rendezik meg, amit a Román Kupa buboréktornája követ, s majd – a frf.ro szerint – március 20–22. közt kerül sor az utolsó két küzdelemsorozatra.

A rájátszás után a felsőház első két helyezettje mérkőzik meg a bajnoki döntőben, a harmadik és a negyedik helyen végző csapat pedig a kisdöntőben lép pályára. Mivel az odavágók alatt visszalépett a Dunărea Călărași, így várhatóan senki sem esik ki direkt az élmezőnyből, hanem a 7. helyen végző csapat osztályozót játszik a 2. Liga második helyezettjével. Bízunk abban, hogy a háromszéki csapat játékosai a playoutra összeszedik magukat, feledtetni fogják az alapszakaszbeli halvány teljesítményüket, és egy újabb szezonra bebiztosítják maguknak az élvonalbeli szereplést.

Az alapszakasz végeredménye:

1. Galaci United         10        1          1          105–34            31

2. Csíkszereda             10        1          1            80–24            31

3. Déva                          8        2          2            74–44            26

4. Udvarhely                 6        0          6            71–73            18

5. Buzău                        4        0          8            48–87            12

6. KSE Futsal                2        0          10          43–78              6

7. Kolozsvár                  0        0          12          30–111            0

Annak ellenére, hogy szünetel a bajnokság, nem maradunk futsal nélkül, hiszen a román válogatott Eb-selejtezőre készül, ahol a 4-es csoportban Szerbia, Észak-Macedónia és Bosznia-Hercegovina az ellenfele. A Robert Lupu irányította nemzeti csapat január 28-án Temesváron fogadja a szerbek legjobbjait, majd február 3-án következik az Észak-Macedónia elleni meccs Szkopjében. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4392
szavazógép
2021-01-14: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk.
2021-01-14: Sport - :

Marozsán és Messi az évtized legjobb irányítója (Labdarúgás)

Marozsán Dzsenifer és Lionel Messi lett az elmúlt évtized legjobb irányítója a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). A szervezet honlapjának híre szerint a sorrendet a 2011 és 2020 közötti időszak minősítése határozta meg, az adott esztendőben elért első helyezés 20 pontot ért, a második 19-et, a harmadik 18-at, s egy pont járt a 20. pozícióért.