Dakar-raliPeterhansel tizennegyedik sikerét ünnepelte

2021. január 18., hétfő, Sport

A francia Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger duó nyerte a pénteken zárult 43. Dakar-ralit, melynek utolsó gyorsasági szakaszán a tavaly győztes, négyszeres bajnok Carlos Sainz diadalmaskodott. A szatmárnémeti Autonet Motorcycle Team motorosa, Gyenes Emánuel a Malle Moto és a Maraton kategóriában egyaránt a második helyen végzett.

  • Fotó: Facebook / Dakar Rally
    Fotó: Facebook / Dakar Rally

Az 55 éves Peterhanselnek ez a 14. sikere a világ legnehezebbnek tartott tereprali-versenyén, ezekből hatot motorkerékpárral aratott. Első alkalommal éppen 30 évvel ezelőtt, 1991-ben győzött a kétkerekűek versenyében. A legutóbb 2017-ben győztes legendás francia versenyző az idei, szaúd-arábiai viadalon kiegyensúlyozott teljesítménnyel nyert, miközben legnagyobb riválisa, a háromszoros bajnok katari Nasszer al-Attijah saját bevallása szerint is leginkább azért csúszott le a végső diadal esélyéről, mert 16 alkalommal kapott defektet a 13 gyorsasági szakasz során. A motorosoknál a 2018-ban második argentin Kevin Benavides pályafutása első győzelmét ünnepelheti, miután a zárószakaszon második lett márkatársa, a tavalyi bajnok amerikai Ricky Brabec mögött. Az összetett harmadik helyen Sunderland zárta a viadalt. A szatmárnémeti Gyenes Emánuel az utolsó fordulóban a 24. helyen végzett 33 másodperces lemaradással az etap győzteséhez képest. Mani összetettben a 23. helyen zárta a Dakar-ralit, a szervizcsapat nélkül induló motorosok és a Maraton kategóriában pedig egyaránt a második helyen végzett.

Végeredmény: * autósok: 1. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (franciák, X-Raid Mini JCW Team) 44:28:11 óra, 2. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, német, Toyota Gazoo Racing) 13:51 perc hátrány, 3. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyolok, X-Raid Mini JCW Team) 1:57:00 óra h * motorosok: 1. Kevin Benavides (argentin, Monster Energy Honda Team 2021) 47:18:14 óra, 2. Ricky Brabec (egyesült államokbeli, Monster Energy Honda Team 2021) 4:56 p h, 3. Sam Sunderland (brit, Red Bull KTM Factory Team) 15:57 p h… 23. Gyenes Emánuel (romániai, Autonet Motorcycle Team) 8:48:14 ó h.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-01-18: Sport - :

Újra behívták Mánya Szabolcsot a válogatottba (Teremlabdarúgás)

A SG Kecskemét Futsal együttesének háromszéki csapatkapitányát, Mánya Szabolcsot újra behívták a román válogatottba, amely január 28-án Szerbiával, míg február 3-án Észak-Macedónia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt. A Robert Lupu irányította nemzeti csapat a múlt héten gyűlt össze Temesváron, klubbéli kötelezettségei miatt Mánya csak szombaton tud edzőtáborba vonulni.
2021-01-18: Sport - :

Három ponttal távozott a Kolozsvári CFR Sepsiszentgyörgyről (Labdarúgás, 1. Liga)

Nem megy a sepsiszentgyörgyi csapatnak a Kolozsvári CFR ellen, amely a tizedik Sepsi OSK elleni mérkőzésén két döntetlen mellett immár nyolcadszor diadalmaskodott. A végig harcoló és több helyzetet kialakító háromszéki csapat 50 percet emberhátrányban játszott, ezt kihasználva a vendégek egy góllal jobbnak bizonyultak az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában.