Rengeteg a falopás

2021. január 18., hétfő, Belföld

Több mint 1300 köbméternyi illegálisan kivágott fát fedezett fel a Román Rendőrség az elmúlt héten lezajlott razziák során.

Az országos rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy több mint hatszáz ellenőrzést végeztek, és az akció során 184 bűncselekmény miatt indítottak büntetőjogi eljárást 89 személy ellen, valamint 121 bírságot róttak ki 210 ezer lej értékben. 1320 köbméter illegálisan kivágott fát találtak, ebből 738 köbméternyit elkoboztak. A törvénytelenül kitermelt fa összértéke megközelítőleg 400 ezer lej.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2021-01-18: Belföld - :

Influenzaoltás biztosítás nélkül

Egészségügyi biztosítás nélkül is kérhető az influenza elleni ingyenes oltás – jelentette ki pénteken este Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter.
2021-01-18: Világfigyelő - :

Márciustól bevezethetik a „vakcinaútlevelet”

A nagyobb nemzetközi légitársaságok márciustól megkezdik a koronavírus elleni oltottság igazolására szolgáló Travel Pass digitális egészségügyi rendszer alkalmazását, ez globálisan felgyorsíthatja a határok újranyitását, valamint a légi közlekedés, a korábban élénk utasforgalom helyreállítását az egyes országok között – írja a Magyar Nemzet.