Mi, hol, mikor?

2021. január 19., kedd, Mi, hol, mikor?

Könyvbemutató
A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében ma 18 órától bemutatják Tóth László újságíró Kézdiszék 1917–1920 forgatagában című, a múlt év végén megjelent könyvét. Moderátor: Demeter László történész-muzeológus, a baróti Erdővidék Múzeuma igazgatója, a Tortoma és a Heraldika Kiadó vezetője, házigazda: Nánia Hanna. A belépés regisztráció alapján történik, a helyek száma korlátozott.

Színház
TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. Ny. V. Gogol Kártyások című komédiája a színház kamaratermében tekinthető meg ma, 21-én és 27-én 19 órától. Rendező: Zakariás Zalán. ♦ Martin Crimp A többit már láttad a moziban című darabját Botos Bálint rendezésében a nagyteremben játsszák január 20-án 19 órától.  
AZ M STUDIO MOZGÁSSZÍNHÁZ az Andrea Gavriliu által rendezett Param param című legújabb előadását január 22-én, 24-én és 30-án játssza a Háromszék Táncstúdióban. Jegyek a biletmaster.ro oldalon és a központi jegyirodában kap­hatók.

Tánc
HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Az Ivácson László rendezésében készült Táncsétány című előadás januári játéknapjai: 20-án és 27-én 19 órától Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban, 21-én és 22-én 19 órától Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Házban, 25-én és 26-án 19 órától Baróton a Városi Művelődési Házban.

A magyar kultúra napja Sepsiszentgyörgyön
A Kónya Ádám Művelődési Ház kétnapos rendezvénysorozatot szervez Sepsiszentgyörgy több helyszínén a magyar kultúra napja alkalmából. Január 21-én és 22-én két zenei előadásra is sor kerül. A Magyar Örökség Díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandája előadását január 21-én 20 órától hallgathatja meg a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében.
Az erkélyzene-sorozat mintájára a magyar kultúra napja alkalmából egy verses kiadás készült, január 22-én 12-16 óráig négy iskola négy diákja négy helyszínen négy szavalattal örvendezteti meg az utcán sétálókat.
A Kulturális kávépercek című program keretében szintén 22-én 17 és 19 óra között lehetőségük nyílik az érdeklődőknek, hogy egy kávé vagy tea mellett a város különböző vendéglátóhelyein kötetlen beszélgetésbe elegyedjenek a város kulturális életét megfűszerező művészekkel. A magyar kultúráról, a város kulturális életéről vagy bármilyen más témáról bárki elbeszélgethet Gáspár Csaba zenésszel, Daczó Enikő képzőművésszel, Gothárd Veronika kortárstáncossal, Korodi Janka színésszel, Pálffy Tibor színésszel, Szonda Szabolcs irodalmárral, Szőcs Botond zenésszel, illetve Tőkés Edit és Tőkés Csaba Zsolt néptáncosokkal. A programon bejelentkezés alapján lehet időpontot foglalni a kultura.ro honlapon található űrlapon vagy a 0743 099 570-es telefonszámon január 20-án 15 óráig. A rendezvénynek helyet ad a Színház Büfé, a Szimpla Sepsiszentgyörgy, a Tein Teahouse és az INdiVINO.
Mindezekkel még nem ér véget a rendezvénysorozat, ugyanis 18 órától a Művész moziban vetítik Vörös T. Balázs és Tőkés Csaba Zsolt Hármasfonat – Tánccal átszőtt életek című dokumentumfilmjét. Ezt megelőzően sor kerül egy rövidfilm bemutatójára is, melyet ugyanezen alkotók célzottan a magyar kultúra napjára készítettek. A Művész mozi a teljes hétvégére Magyar Filmnapokkal készül.
A rendezvénysorozatot 20 órától a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar már hagyományos ünnepi koncertje zárja a Tamási Áron Színház nagytermében.
A zenei előadásokra és a filmvetítésekre a helyek száma korlátozott. A jegyeket elővételben lehet megvásárolni a városi jegyirodában: Szalonna és bandája koncertjére 20 lej a teljes árú jegy, 10 lej a kedvezményes, a fúvósok ünnepi hangversenyére egységesen 25 lejes jegyet lehet váltani. A Magyar Filmnapok filmvetítésein egységesen 10 lejes jegyár van érvényben, jegyeket a mozi pénztárában lehet vásárolni.

Mozi
A MŰVÉSZ MOZI műsorán: ma 16.15-től Lassie hazatér (német családi kalandfilm, románul beszélő), 16.30-tól Dolittle (amerikai akció, kalandfilm, vígjáték, magyarul beszélő), 18.45-től Amíg tart a nyár (ausztrál filmdráma, román felirattal), 19.15-től Miután összecsaptunk (amerikai romantikus film, magyarul beszélő); szerdán 16.15-től Trollok a világ körül (amerikai animációs vígjáték, kalandfilm, románul beszélő) és 16.30-tól magyarul beszélő, 18.45-től Szívek királynője (dán–svéd filmdráma, román felirattal), 19 órától Nagypapa-hadművelet (amerikai vígjáték, magyarul beszélő). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 15–21 óráig, telefon: 0787 526 102. Honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág
IMAHÉT. A szemerjai református templomban imaheti istentisztelet lesz ma 18 órától, igét hirdet Kovács Levente kökösi református lelkész, szerdán Kelemen Álmos kommandói református lelkész.

Török társalgási klub
Ayten Kurnaz és Halis Özcan törökországi ESC-önkéntesek mától minden kedden 17 órától Kézdivásárhelyen a Zöld Nap Egyesület székhelyén török társalgási klubtevékenységet tartanak. Szó lesz Törökország kultúrájáról, nyelvet lehet tanulni díjmentesen, megismerni hagyományos török táncokat és az ország történelmét is. A tevékenység a járványügyi előírások betartásával zajlik. Bővebben a zoldnap.info honlapon.

Gyűjtés a csíkszeredai tűzvész károsultjainak
A csíksomlyói tűzvészben károsultak megsegítésére összefogott Csíkszereda lakossága a város köz- és magánintézményei, a pénzbeli adományokat a Gyulafehérvári Caritas gyűjti össze. Online adományozási felületet is létrehozott, amely a caritas-ab.ro honlapon érhető el, vagy a következő bankszámlaszámokra lehet utalni: RON: RO33 RNCB 0152 016 3253 0001, EUR: RO30 RNCB 0152 0163 3253 0055, Swift: RNCBROBU, bank: Román Kereskedelm Bank (Banca Comercială Română). Kedvezményezett (Beneficiar): Caritas Alba Iulia, Asistență Medicală și Socială. Adószám (CIF): 15070152. Kapcsolattartó: Péter György, 0724 327 941, gyorgy.peter@caritas-ab.ro.

Apróhirdetések, gyászjelentők
Értesítjük hirdető ügyfeleinket, hogy a Háromszék nyomtatott változatában az apróhirdetést, a gyászjelentőt, a részvétnyilvánítást és a megemlékezést online, bankkártyás fizetéssel is elfogadjuk. Az új rendszer a következőképpen érhető el: a www.3szek.ro honlapon kattintson az Online apróhirdetések menüre/bannerre, töltse ki a megfelelő mezőket a hirdetés szövegével, válassza ki a megjelenés dátumát – ismétlődő hirdetés esetén a dátumokat –, és a lap alján kattintson a „Megrendelés küldése a korrektúrához” gombra. Kollégáink a megadott e-mail-címre visszaküldik a javított szöveget, azt ellenőrizze, majd a „Megrendelem” gombra kattintva bankkártyával fizetheti ki a visszaigazolt összeget.
Apróhirdetési, illetve reklámirodánk a megszokott program szerint, hétfőtől csütörtökig naponta 9–16, pénteken 9–14 óráig tart nyitva. Online apróhirdetési szolgáltatásunk nyitvatartási rendtől függetlenül bármikor igénybe vehető, a következő napra megrendelt hirdetést azonban legkésőbb 18 óráig kérjük feltenni és kifizetni.

Ügyelet
Sepsiszentgyörgyön ma 20–8 óráig az 1918. december 1. úti Sensiblu (0267 310 219, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár teljesít szol­gálatot.

Röviden
ÁRAMSZÜNET. Kézdivásárhelyen ma 9–12 óráig az Állomás és Mező utcában; Sepsiszentgyörgyön csütörtökön 9–14 óráig a József Attila, a Borvíz utcában, a nyári tábor, a farm és a vízpumpa transzformátorállomása körzetében szünetel az áramszolgáltatás.
MEGBOCSÁTÁSI IDŐSZAK. A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár január végéig meghosszabbította a decemberben hirdetett megbocsátási időszakot. Azok az olvasók, akik elfelejtették visszaszolgáltatni határidőre az általuk kikölcsönzött könyveket, késedelmi díj befizetése nélkül adhatják le a kölcsönzőrészlegen vagy tehetik be a könyvtár előcsarnokában található dobozba.
HOSSZABBÍTOTT ÜGYFÉLFOGADÁS. Sepsiszentgyörgy Közpénzügyi Igazgatóságán (Olt utca 2. szám) minden kedden és csütörtökön 18 óráig meghosszabbították az ügyfélfogadást. Hétfőn és szerdán 8–15, pénteken 8–13 óráig tart a program. A személyazonossági igazolvány kiállításának illetéke ezentúl a személyi nyilvántartó osztály (Dózsa György utca 14. szám) székhelyén is befizethető, így ezért nem lesz szükség a Közpénzügyi Igazgatóságra menni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-01-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Mennyit kér a Google Ads a hirdetésekért? /X/

A üzleti életben óriási a verseny, de a konkurencia mellett még számolnunk kell az olyan makroökonómiai szituációkkal is, mint amilyen a vírus okozta visszaesés. Mi a teendő ilyen esetben? Nos, a “nagyok” ilyenkor átértékelik addigi stratégiájukat, és igyekeznek online jelenlétüket is erősíteni.
2021-01-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás