Növekszik az áldozatok száma

2021. január 20., szerda, Belföld

A kedd délelőtt – szerda délelőtti időszakban elvégzett 32 794 teszt 9,14 százaléka bizonyult pozitívnak, ez 3000 új koronavírusos esetet jelent, s meghaladta a 700 ezret a járvány kezdete óta Romániában azonosított koronavírusos fertőzések száma.

  • Fertőzési ráták megyénként
    Fertőzési ráták megyénként

Az elmúlt nap folyamán gyógyultnak nyilvánítottak száma majdnem kétszerese az új esetekének, ez idáig  635 871 fertőzött lábalt ki a betegségből. Kovászna megyéből az elmúlt nap folyamán ismét sok – 25 – új esetet jelentettek, ezen felül a 857 másodszori pozitív teszteredményű páciensből négy szintén háromszéki. Mindezek ellenére a megye fertőzöttségi mutatója tovább csökken, a tegnapi 0,96-ról 0,91-re. Az elmúlt nap folyamán újból száznál több beteg halálát okozta a koronavírus, a 116 áldozat közt nincs háromszéki. A kórházi kezelésre szorulók száma a tegnapi 8417-ről 8240-re csökkent, a súlyos esetek száma viszont néggyel emelkedve 1054-re nőtt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-20: Sport - Tibodi Ferenc:

A vártnál könnyebben, fölényesen nyert a Sepsi-SIC (Női kosárlabda, Európa Kupa)

Ötszörös Román Kupa-győztes és négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC jobb lábbal rajtolt a 2020–2021-es női kosárlabda Európa-kupa csoportkörében. Tegnap este a zöld-fehérek a vártnál könnyebben, sima meccsen győztek 85–48 arányban a belga Basket Namur Capitale együttese ellen a sepsiszentgyörgyi buboréktorna nyitónapjának második meccsén. A szentgyörgyi alakulatra ma 19 órától már nehezebb mérkőzés vár, hiszen a 2015-ben Európa-kupa-győzelmet ünneplő francia ESBVA Lille Métropole két ponttal (69–71) kikapott a spanyol Cadi La Seutól és győznie kell ahhoz, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit.
2021-01-20: Közélet - Nagy B. Sándor:

Farkas Árpáddal ünnepel a színház

A Magyar Kultúra Napja alkalmából Farkas Árpád író, költő, műfordító, lapunk munkatársa előtt tiszteleg a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. A Meg kellene bolondulni című előadás a Kossuth-díjas sepsiszentgyörgyi író verseiből és prózai műveiből mutat be egy csokorra valót közismert színészek előadásában, Kolcsár József szerkesztésében. Az előadóest online bemutatójára január 22-én, pénteken este 7 órától kerül sor, az érdeklődők a Tamási Áron Színház honlapján és Facebook-oldalán láthatják a produkciót.