200 millió Netflix-előfizető

2021. január 21., csütörtök, Magazin

A Netflix előfizetőinek száma 2020 utolsó negyedévében több mint 8,5 millióval nőtt, s így már 200 millió fölött jár. A streamingszolgáltató 6 millió új előfizetővel számolt az utolsó negyedévben, de a járvány miatt csaknem 2,5 millióval több, 8,51 millió új előfizetővel gazdagodott a szolgáltatás. A Variety.com cikke szerint a tavalyi év végére ezzel már globálisan 203,7 millióra nőtt a Netflix-előfizetők száma.

2020-ban a streamingóriás saját korábbi rekordját is megdöntötte, amikor egyetlen év alatt 36,6 millió előfizetővel gyarapodott. A korábbi rekordévet 2018-ban zárta 28,6 millió új előfizetővel. A Netflix negyedik negyedéves bevételét is közzétette, ami 6,64 milliárd dollár volt.

A szolgáltatónak jelenleg több mint 500 produkciója tart már az utómunkáknál vagy vár a bemutatásra. Ebben már az idei évre tervezett 71 film is szerepel. A tervek szerint idén hetente legalább egy új filmet kínálnak majd az előfizetőknek. A legnépszerűbb Netflix-sorozatok között volt a tavalyi év végén A korona negyedik évada. A sorozatnak az indulása óta már több mint százmillió nézője volt a szolgáltató adatai szerint. (A Netflixnél nézőnek számolják, aki legalább két percet néz meg egy fimből.) Egy másik sikeres produkció volt A vezércsel, amelyet bemutatása első négy hetében 62 millió előfizető háztartásában néztek.

A Netflix riválisai között szerepel a Disney Plus, a Hulu, az HBO Max, a Peacock, a Discovery Plus, a Paramount Plus és az Amazon Prime Video. A vállalat a részvényeseinek küldött levelében azt vállalta, hogy olyan tartalmat szolgáltat, amellyel továbbra is meg tudja őrizni vezető helyét a streamingszolgáltatók versenyében. A Disney-nek 131,4 millió előfizetője van világszerte, ebből a Disney Plus 86,8 millió előfizetővel rendelkezik, a Hulu 38,8 millióval, a sportműsorokat sugárzó ESPN+ pedig 11,5 millióval.

Reed Hastings, a Netflix egyik vezérigazgatója szerint a vállalatnak még nagyon nagy tere van a növekedésre. Az Egyesült Államokban, ahol a háztartások mintegy 60 százalékában vannak jelen, a Netflix még mindig nem éri el a teljes tévénézési idő 10 százalékát. „Sok előfizetőnk van az Egyesült Államokban, de sokkal több tévénézési időt akarunk elérni” – hangsúlyozta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-01-21: Magazin - :

Mészöly Miklósra emlékeznek

Mészöly Miklósra emlékezik 2021-ben az MMA abból az alkalomból, hogy a múlt század második felének kiemelkedő írója 100 éve született és 20 éve hunyt el – olvasható a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) közleményében. Mészöly Miklós életműve arra példa, hogy miként lehet egy diktatúra szorításában megőrizni a személyes függetlenséget és az alkotói szuverenitást.
2021-01-21: Család - :

Fényképeken rögzített magánéletünk (2.)

A gyermekeink kezdetben érdekesnek találják a róluk készült, a világhálón is megosztott képeket, ám ahogy növekednek, valahogyan meg kell birkózniuk az évek során róluk felgyűlt fotóállománnyal. Amiben ráadásul biztos lesz néhány, amiről azt gondolják: bárcsak sohasem készültek volna el. Hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe, van néhány apró szabály, amelyet jó betartanunk.