Hóemberek a lelátón

2021. január 21., csütörtök, Közélet

A sepsiszentgyörgyi labdarúgócsapat szurkolói rendhagyó módon készülnek a szombati Sepsi OSK–Astra Giurgiu zárt kapus mérkőzésre. A Székely Légió a közösségi oldalán hirdette meg, hogy ha már a koronavírus miatt személyesen nem vehetnek részt az összecsapáson, akkor a napokban építsenek hóembereket a lelátókra.

  • Fotó: Facebook / Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala
    Fotó: Facebook / Sepsi OSK szurkolók hivatalos oldala

„A jelenlegi helyzetben, ha személyesen nem is lehetünk a stadionban, azért meg tudjuk mutatni, hogy vagyunk, és hogy kitartunk a csapat mellett! Ezért, gyertek, töltsük meg a lelátót hóemberekkel! Szurkolótáborunk, a Székely Légió megkér mindenkit, hogy csütörtökön és a pénteken menjen ki a stadionba, és építsen egy hóembert, amelyet helyezzen el a lelátóra. Reményeink szerint alapanyag lesz bőven, nem számít, ha kicsi, ha nagy, ha csámpás, ha kövér, ha sovány, csak hóember legyen. Fontos! A hóembereket öltöztessük fel sállal, szalaggal, a lényeg, hogy piros-fehér legyen. Ezeket a stadion főtribünjének kivételével bármelyik szektorba el lehet helyezni. Munkára fel! Mi ott leszünk!” – olvasható a felhívásban.

A kezdeményezés ötletgazdája Popa Anna Mária a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház igazgatója, aki lelkes sportkedvelő is. Kezdeményezését a Székely Légió a Sepsi OSK vezetőségével egyeztetve felkarolta, majd felhívást fogalmaztak meg a sepsiszentgyörgyi lakosok felé. A stadionba pénteken még szabad a bejárás, viszont szombaton a 12.30-kor kezdődő mérkőzés előtt már nem lesz lehetőség bemenni, hiszen akkor a stadiont lezárják. A szurkolók kijelölték a szektorokat is, ahol a székekre el lehet helyezni a hóembereket, amelyek a mérkőzést közvetítő tévék képernyőjén is láthatóak lesznek. Az időjárás némileg felmelegedett, azonban a sepsiszentgyörgyi sportlétesítmény környékén egyelőre bőven van alapanyag a hóemberépítéshez.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-01-22: Kultúra - :

A mi nyelvünk – édes anyanyelvünk (A magyar kultúra napja)

Van három szavunk, amely meghatározza létezésünket: anyaöl, anyaföld, anyanyelv. Az első az életet adó, életre nevelő, a második a sorsunk, sikereink és kudarcaink színtere, majdani nyugvóhelyünk. Ezt a kettőt kapcsolja egybe az anyanyelv. (Gál Sándor)
2021-01-22: Kultúra - :

Tamási Áron: Négy dráma (Székely Könyvtár)

Darabírói életműve: kilenc egész estés játék és tizenegy jelenet, köztük báb-, mese- és rádiószínházi jelenetek. Kérdés a gyűjtemény válogatójához: ugyan milyen szempont ragasztja össze Tamási négy évtized alatt írt színi játékait? Mert az ő hűsége mutatkozott erősebbnek, s gyakran nem viszonozták a magyar játékszín illetékesei, a kevesek, akik hajlandóságot mutattak színműveit életre támasztani.