Síbusszal Sugásfürdőre

2021. január 22., péntek, Közélet

Hétköznapokon is óránként indul buszjárat Sugásfürdőre, így nem kell parkolási gondokkal és dugóval küzdeniük azoknak, akik két-három órára mennek ki sízni.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A síbuszok a sífelvonók programjához igazodnak: hétfőtől csütörtökig 16 és 20 óra, pénteken 16 és 21 óra, hétvégén 10 és 21 óra között járnak. Felülni a város szélén, a jegyszedő házikónál lehet, a busz minden egész órában indul felfelé, és minden félórában vissza Sepsiszentgyögyre, az utolsó járatok pályazárás után: hétfőtől csütörtökig 20.30-kor, péntektől vasárnapig pedig 21.30-kor. A jegy ára fejenként 2,50 lej. Sugásfürdőn összesen 150 parkolóhely van, aminél sokkal többre lenne igény, az állandó buszjárat beindításával azonban a jegyszedő ház előtti réten lehet hagyni a személygépkocsikat. Aki mégis saját kocsijával megy fel – a megürülő parkolóhelyekre –, azt arra kéri a sípályákat működtető Sepsi Rekreatív Rt., hogy ne foglalja el a buszmegállót. Jelenleg mindkét sípálya működik Sugásfürdőn, állapotukat és kihasználtságukat a Rekreatív honlapján élőben, webkamerákon lehet követni. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-22: Közélet - Fekete Réka:

Háromszéken is beteltek a helyek (Védőoltásra várva)

A megyei hatóságok még nem tudják, mikor lehet újból jelentkezni a koronavírus elleni oltás második szakaszában érintetteknek, ami nem csoda, hisz az országos oltási kampányt irányító bizottság is egyelőre csak a vakcinák becsült szállítási ütemterve alapján kérte a Különleges Távközlési Szolgálattól (STS) az előjegyzési platform frissítését. A január 15-én kezdődött, az egészségügyi alkalmazottak után a lakosság adott kategóriáit érintő immunizálásra néhány nap alatt a megyék 75 százalékában beteltek a helyek, s bár tegnap délig Háromszék még a tíz – oltási szempontból – nyitott megye között szerepelt, a délutáni kimutatások szerint a három oltásközpont egyikébe sem lehetett bejelentkezni.
2021-01-22: Máról holnapra - Mózes László:

Magyar kultúra Sepsiszentgyörgyön

A magyar kultúra napja ünnep. Nem csupán a Himnusz születésének ünnepe, nem csak a szép magyar szó, a zene, a színház, a film és a képzőművészet kiemelt napja, hanem az egymással keveredő műfajoké is, hiszen mindez egységében jelenti a magyar kultúrát. A mi kultúránkat. Január huszonkettedikét akár az élet ünnepének is nevezhetnénk, hiszen mind a művek létrehozói, mind azok közvetítői számára az alkotás maga az élet. Miközben e napon fokozott intenzitással kerülnek a figyelem középpontjába művek és remekművek, a hiteles alkotókat, az értékteremtőket, a szabadon lélegző és gondolkodó művészeket is ünnepeljük.