Ismét növekszik a súlyos esetek száma

2021. január 24., vasárnap, Belföld

A szombat délelőtt – vasárnap délelőtti időszakban a hétvégi ritmusnak megfelelően kevés, mindössze 14 502 tesztet végeztek el, ezeknek az e heti átlaghoz képest elég nagy része, 12,5 százaléka bizonyult pozitívnak.

  • Fertőzöttségi mutatók megyénként
    Fertőzöttségi mutatók megyénként

Az 1816 új koronavírusos esetből 15-öt Háromszékről jelentettek, Kovászna megye fertőzöttségi mutatója a nagyobb esetszámoknak köszönhetően enyhén emelkedett, a tegnapi 0,88 ezrelékről 0,89 ezrelékre. A piros zónában – három ezrelék fölötti fertőzöttségi mutatóval – most már csupán Temes megye található. A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentésében 54 újabb halálesetről számol be, háromszéki áldozat nincs köztük. A kórház kezelésre szorulók száma enyhén emelkedett az előző napi 7736-ról 7803-ra, a súlyos esetek száma – miután pénteken ezer alá csökkent – ismét emelkedik, most már 1020 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4438
szavazógép
2021-01-23: Sport - Miska Brigitta:

Fölényes győzelmet aratott a tartalékos Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A tartalékos – koronavírus, eltiltás és sérülések miatt megtizedelt – Sepsi OSK fantasztikus első félidő után 4–1 arányban diadalmaskodott az Eugen Neagoe irányította Astra Giurgiu felett a sepsiszentgyörgyi stadionban az 1. Liga 18. fordulójában. A háromszéki együttes a Duna-parti csapat elleni tizedik élvonalbeli mérkőzésén második győzelmét aratta.
2021-01-24: Belföld - :

Javul a járványhelyzet, de megjelent az új törzs

A hivatalos adatok szerint az elmúlt hét folyamán tovább javult a járványhelyzet, a napi új esetek száma az elvégzett tesztek tíz százalékát alig haladta meg, és vasárnapra már csak Temes megye fertőzöttségi mutatója lépte túl a három ezreléket. Bukarestben enyhítettek a járványügyi korlátozásokon, miután a fővárosban három egymást követő napon három ezrelék alatt maradt a fertőzöttségi mutató – döntését a sürgősségi helyzetek helyi bizottsága annak ellenére hozta meg, hogy az egészségügyi miniszter a korlátozások fenntartását kérte.