Illúzió a negyvenszázalékos nyugdíjemelés

2021. január 27., szerda, Belföld

„Illúzió” a nyugdíjak 40 százalékos emelése – véli a munkaügyi miniszter. Raluca Turcan szerint elfogadnak egy új nyugdíjtörvényt, majd másfél év alatt újraszámolnak minden nyugdíjat.

A tárcavezető hétfő este úgy nyilatkozott: a nyugdíjaknak a jelenleg érvényben levő törvény által előírt 40 százalékos emelése 138 milliárd lejes terhet róna az állami költségvetésre, amelyet azonban Románia „egyik fejlődési szakaszában sem engedhetne meg magának”. Közölte: a napokban kiad egy rendeletet a nyugdíjazási dossziék felülvizsgálatáról, majd elfogadnak egy, a hozzájárulás és a méltányosság elvére épülő új nyugdíjtörvényt, amelynek alapján újraszámolják a nyugdíjakat. Becslései szerint a folyamat másfél, legtöbb két évig fog tartani, és szükségessé teszi mintegy ezer személy határozott idejű alkalmazását a megyei nyugdíjpénztárakhoz.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2021-01-27: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Megszorítások ideje

Minden jel szerint nagyot kell csalódniuk azoknak, akik azt hitték, hogy a koronavírus-járvány által okozott gazdasági károkat rövid idő alatt el lehet hárítani. Hogy mekkora a gond, az jól látszik a kormány képviselőinek napokban tett nyilatkozataiból, illetve abból, hogy az idei költségvetés késik.
2021-01-27: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tömeges elbocsátás Kovásznán

Állás nélkül maradt tegnap a kovásznai Fenyő Szálló 44 alkalmazottja, az egységet nem tudta fenntartani az ortodox egyház – mondta el sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség vezetője.