Hétszázalékos deficit a cél

2021. január 28., csütörtök, Belföld

A kormány továbbra is 7, legtöbb 7,1 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánnyal számol az idei költségvetés kidolgozásakor – jelentette ki tegnap Florin Cîţu.

A miniszterelnök szerint jövő héten terjesztenék a parlament elé az állami költségvetés tervezetét, amelynek kidolgozása azért időigényes, mert „30 éve halogatott reformokat” szeretnének bevezetni, ugyanakkor a pénzügyi fenntarthatóság biztosítása érdekében módosítani akarnak bizonyos intézkedéseken, amelyek „pusztító hatással voltak” az elmúlt években az ország pénzügyi helyzetére. Azt is elmondta, hogy a kormány a többéves költségvetés-tervezés bevezetésére készül. „Itt most a 2021-es és a 2022-es büdzséről is szó van, hiszen a 2021-ben bevezetendő reformok egy részének gazdasági hatásai 2022-ben érződnek majd meg. Ezért is jár valamelyest több munkával ez a folyamat, de az ország történetében először bevezetjük a többéves költségvetés-tervezést” – közölte.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 634
szavazógép
2021-01-28: Belföld - :

Lesz még online óra

Az orvos által igazolt egészségügyi problémákkal küzdő pedagógusok a szemtől szembeni oktatásra történő visszatérés esetén is tarthatják online az óráikat, ha az iskola nem tud helyettesítő tanárt biztosítani – jelentette ki tegnap Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter.
2021-01-28: Belföld - :

Vádat emeltek egy hegymászó ellen

Vádat emelt a legfőbb ügyészség Ovidiu Popescu alpinista és a Barcarozsnyón bejegyzett Montan Altitudine hegymászóklub ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.