Hóvihar és lavinaveszély

2021. január 29., péntek, Belföld

A hóviharok és a csökkent látótávolság miatt valamennyi ország- és megyei úton lezárták a forgalmat Konstanca és Tulcea megyében, kivéve a 39-es országutat és az A2-es autópályát, valamint az összes tengeri és folyami kikötőt, a mangaliai kivételével.

Brăila, Konstanca, Galac, Giurgiu, Ialomiţa és Tulcea megyében szerda reggel óta havazik és erős szél fúj, több esetben is a készenléti szervek közbelépésére volt szükség. A jelzett időszakban 613 jármű akadt el a hóban, és tegnap este 8190 fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás Konstanca és Tulcea megye 17 településén. A Déli-Kárpátokban is zord tél lett, a Fogarasi-havasokban a legmagasabb, 5-ös fokozatú, a Bucsecs-hegységben pedig 4-es fokozatú lavinaveszély van.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1796
szavazógép
2021-01-29: Belföld - :

Naponta hetvenezren iratkoznak

Január 15-étől 28-án reggel 9 óráig 908 092 személy kért előjegyzést a koronavírus elleni oltásra a kampány második szakaszában jogosultak közül a programare.vaccinare-covid.gov.ro platformon – tudatja az oltáskampányt koordináló országos bizottság.
2021-01-29: Közélet - Fekete Réka:

Négyezernél több beoltott Háromszéken

A több mint három hete kezdődött koronavírus elleni immunizálás első és még folyamatban lévő, második szakaszában tegnap reggelig 4147 személyt oltottak be a háromszéki oltásközpontokban, legtöbbet a kovásznai Benedek Géza Szívkórházban.