Növekvő vállalati hitelek

2021. február 3., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Elsősorban az IMM Invest programnak köszönhetően tavaly is növekedett a vállalati hitelállomány, elérve a 124 milliárd lejt – közölte a Ziarul Financiar.

Az elemzés szerint a hatszázalékos növekedés összességében megfelel az egy évvel korábbi szintnek. Tavasszal a járványhelyzet miatt jelentős visszaesés volt tapasztalható, ám a nyári és őszi hónapok behozták a lemaradást.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1487
szavazógép
2021-02-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Drága ezüst vagy tőzsdehúzás

Hét éve nem volt ilyen magas az ezüst ára – írja a profit.ro –, miután a hét elején hét százalékkal, 30,35 dollárra ugrott a nemesfém unciája. Ugyanakkor csúcsáron vannak a nemesfémhez köthető befektetési alapok papírjai is.
2021-02-03: Pénz, piac, vállalkozás - :

Digitális adóbejelentés 2022-től

Az EY Romania tanácsadó cég szerint leghamarabb 2022. január 1-jétől lesz működőképes az úgynevezett SAF-T rendszer, amely lehetővé teszi, hogy az adófizetők teljes mértékben digitális úton nyújtsák be jelentéseiket az adóhivatalba.