Termelői vásár a főtéren

2021. február 5., péntek, Közélet

Hosszú szünet után ismét lesz termelői és kézművesvásár a hétvégén Sepsiszentgyörgy főterén, miután a Tega Rt. megkapta az ehhez szükséges engedélyt.

  • Fotó: Tega Rt.
    Fotó: Tega Rt.

Mint közölték, a vásárra jelentkezők mintegy félszáz asztalon kínálják majd portékáikat, és újdonságokra is számíthatnak mindazok, akik szombaton és vasárnap végigsétálnak a korzón felállított standok előtt. A már hagyományosnak számító sajtok, hentesáruk, lekvárok és szörpök mellett ezúttal is kapható majd kürtőskalács, lángos és mézes pogácsa, gyümölcslevek, laskagomba-készítmények, sőt, bioédességek is. Könyvek, ékszerek mellett bútorfestő, kosárfonó és szűcs munkáit megcsodálhatjuk, megvásárolhatjuk majd. A vásár 9 és 18 óra között látogatható az érvényben lévő járványmegelőzési szabályok betartása mellett. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 215
szavazógép
2021-02-05: Közélet - Hecser László:

Egész évben nyitva

A vendéglátók érdekeit figyelembe véve módosította a vonatkozó, 2009-ben elfogadott határozatát Barót tanácsa a legutóbbi soros ülésén. A vendéglők, bárok és cukrászdák ezentúl nemcsak tavasztól őszig, hanem egész évben kiszolgálhatnak a teraszokon.
2021-02-05: Belföld - :

Csökkenő esetszám Háromszéken

Miközben országszerte 2580 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek egy nap alatt, Háromszékről a hét elején tapasztaltakhoz képest kevesebb, minfössze hét új esetet jelentettek pénteken. Ezzel megyénkben 5625 -re emelkedett a nyilvántartott esetszám, országszinten pedig több mint 740 ezerre. A járvány kezdete óta gyógyultnak nyilvánított személyek száma a pénteki jelentés szerint meghaladta a 686 ezret.