Kisbuszra gyűjt az Osonó

2021. február 15., hétfő, Közélet

Február 3-án ünnepelte fennállásának 28. évfordulóját az Osonó Színházműhely, mely alkalomból adománygyűjtést indítottak. Mivel a jelenlegi kisbuszuk – mellyel az elmúlt nyolc évben két kontinens 22 országának közel kétszáz településén 74 ezer emberhez jutottak el előadásaik és műhelyfoglalkozásaik – használhatatlanná vált, egy újabb kisbuszt szeretnének vásárolni. Ez 10 ezer euróba kerül, melynek előteremtéséhez videóban kért segítséget az Osonó. Mindazok, akik támogatnák a Színházműhelyt, több számlaszámra is küldhetnek adományokat, melyeket a www.osono.eu honlapon találhatnak meg.

Műhelyfoglalkozással és a magyarországi fővárosban lakó egykori és jelenlegi osonósok találkozójával ünnepelte 28. születésnapját az Osonó Színházműhely Budapesten. A társulatnak 1993. február 3-i alapítása óta 180 tagja volt, és az évek során összesen 22 előadást mutattak be, amelyből hat koprodukcióban készült thaiföldi, marokkói, budapesti, olaszországi és sepsiszentgyörgyi színházakkal. A jelenlegi járványhelyzet következtében az elmúlt évre tervezett bemutatók helyett két filmet forgatott a társulat. Az önfenntartó színházműhely az előadásokon túl ezernél több oktatási és szociális projektet szervezett fiatalok és felnőttek számára.

A 28 év alatt összesen 1443 előadást tartottak, amelyből 1100-at az elmúlt tíz évben független színházként három kontinens 28 országának 320 településén. Az Osonó Színházműhely projektjeit és előadásait eddig 53 hazai és nemzetközi díjjal ismerték el. Az Osonó alapítója és vezetője 1993–1998 között Salamon András volt, 1998-tól a társulat vezetője Fazakas Misi.

Ebben az évben az Osonó legfontosabb céljai között szerepel azoknak az eszközöknek a továbbgondolása, amelyek által a színház minél szélesebb réteghez tud eljutni, minél több embert tud megszólítani. A hagyományos, fórumszínházi és osztálytermi előadások mellett képzések, táborok, ifjúsági együttműködések és műhelyek szerepelnek a társulat főként Budapestre fókuszáló idei terveiben. Az Osonó Színházműhely színházi, oktatási és szociális projektjeivel nemcsak intenzív élményeket biztosít, hanem állandó párbeszédre törekszik a résztvevőkkel, arra inspirálva őket, hogy felelős és kreatív emberekként keressék meg helyüket a társadalomban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2021-02-15: Közélet - Fekete Réka:

Utat tör a táncfilm

A táncfilm kategóriában Melles Endre, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes tánckarvezetője alkotói díjat, az általa koreografált, az együttes férfikara által 2018-ban bemutatott Ritka című produkció online változathoz igazított legényes tánca együttesi nívódíjat kapott a február első hétvégén online módban megrendezett 29. Zalai Kamaratánc Fesztiválon.
2021-02-15: A múlt hét - Kuti János:

Vetjük a költséget

Minden generáció hagy valamit az utána következőre. Nálunk: adósságot. Aztán aki hátul marad, csukja be az ajtót alapon, a hátramaradottak adják meg azt az adósságot, amit örökölnek. Ráadásul a kormány a mi nevünkben kéri a kölcsönöket, és nem biztos, hogy azok hasznára lesz, akik vissza fogják fizetni.