Labdarúgás, 1. LigaA jó formában lévő újonccal játszik a Sepsi OSK

2021. február 16., kedd, Sport

Alig három nappal a legutóbbi bajnoki után a Sepsi OSK ismét pályára lép, ezúttal a Nicolae Dobrin Stadionban. A sorozatban négy döntetlent játszó sepsiszentgyörgyi csapat ma pótolja az idén még veretlen FC Argeș elleni elhalasztott mérkőzést. A háromszéki együttes az egyre sokasodó koronavírus-fertőzések miatt még február 2-án kényszerült a találkozó elnapolását kérni. A 19 órától kezdődő mérkőzést a galaci Adrian Viorel Cojocaru vezeti.

  • Fotó: Sepsi OSK
    Fotó: Sepsi OSK

A háromszéki klubnál hétfőn mindenki edzésbe állhatott, miután újabb kilenc játékos számára telt le a két hét karantén, így a folytatásban újra teljes kerettel készülhetnek a soron következő mérkőzésekre. A Sepsi OSK az utóbbi négy bajnoki találkozón döntetlent játszott – legutóbb szombaton az FC Dinamo vendégeként, míg az Andrei Prepeliță irányította újonc december 13. óta nem szenvedett vereséget az élvonalbeli bajnokságban, 2021-ben négyszer győzött és három döntetlent játszott. A csapatok korábban csak egyszer játszottak egymással, tavaly októberben a sepsiszentgyörgyi stadionban Fülöp István góljának köszönhetően a házigazdák begyűjtötték a három pontot. A liga második legjobb támadójátékával rendelkező, Leo Grozavu irányította együttes eddig jól szerepelt idegenben, ugyanis csak egyszer maradt alul, emellett négy győzelem és hat döntetlen a mérlege. Az FC Argeș hazai pályán háromszor nyert, négyszer osztozkodott a pontokon és négyszer kikapott.

„Fontos és egyben nehéz mérkőzésünk lesz az FC Argeș ellen, hiszen olyan csapattal játszunk, amely jó formában van, ennek köszönhetően elmozdult az utolsó helyről, ráadául 2021-ben még nem szenvedett vereséget. Jó hír, hogy mindegyik játékosnak véget ért a karantén, hétfőn kilencen állhattak edzésbe, viszont közülük senki nem játszik az újonccal. Egyelőre a visszatérő labdarúgók nincsenek olyan formában, hogy egy teljes meccset végig tudjanak játszani, viszont már legalább van, akivel cserélni. A csapat a bukaresti kiszállás után nem utazott haza, hanem a fővárosban maradt, így edzhettek és kicsit pihenhettek, hétfőn innen mentek Pitești-re. Szükségünk van a három pontra, hiszen a legutóbbi négy mérkőzés nem sikerült a legjobban, döntetlent játszottunk. Reménykedünk abban, hogy ezúttal jól játszunk, és a végén mi örülhetünk” – nyilatkozta Hadnagy Attila ügyvezető igazgató.

Eredmények, 23. forduló: FC Hermannstadt–FCSB 1–0 (gólszerzők: Pires 14. – tizenegyesből), FC Botoșani–Medgyesi Gázmetán 2–1 (gsz.: Keyta 50. – tizenegyesből, Al-Mawas 69., illetve Yuri 68.), Kolozsvári CFR–FC Voluntari 0–0. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1512
szavazógép
2021-02-16: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-02-16: Sport - :

Nyolcaddöntő magyar főszereplőkkel (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A nyolcaddöntőkkel folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája idénye, az egyiket – a koronavírussal kapcsolatos beutazási korlátozások miatt – Budapesten rendezik: a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig és az FC Liverpool a Puskás Arénában játszik.