Múzeumba került Messi cipője

2021. február 16., kedd, Magazin

A katalán Nemzeti Művészeti Múzeumban állították ki Lionel Messinek azt a futballcipőjét, amelyben a múlt év végén megdöntötte Pelé rekordját.

Az FC Barcelona argentin sztárjátékosa a lábbelit a Valladolid elleni december 22-i bajnokin viselte, amelyen a katalán csapat játékosaként megszerezte 644. gólját, s ezzel megelőzte brazil elődjét, aki annak idején a Santos színeiben 643 találatig jutott. A rekorder cipő, amelyet Messi ajánlott fel a múzeumnak, egy üvegkockába illesztve látható egy hónapon keresztül, a bemutatót követően pedig árverésre bocsátják. A befolyó pénzt rákbeteg gyerekek gyógyítására és családjaik segítésére fordítják.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2021-02-16: Magazin - :

Kürti László kapta a Balassi-emlékkardot

Kürti László költő kapta idén a Balassi Bálint-emlékkardot. A magyar alapítású nemzetközi irodalmi díjat Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök adta át vasárnap Szegeden.
2021-02-16: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Beérő fejlesztések Sepsikőröspatakon

Hosszú idő telt el azóta, hogy nyertes lett egy sor, a község sorsa szempontjából fontos pályázat, de aki figyelemmel követte riportjaink sorát, arról is tudomást szerezhetett, hogy a kiszámíthatatlan hazai pénzügyi rendtartás előre nem látható akadályokat gördített a községépítés útjába. Az önkormányzatnak előbb a bürokratikus akadályokat kellett leküzdenie, aztán meg azzal a jelenséggel szembesült, hogy a munkálatok kivitelezésére jelentkezett cégek a korábbi tervezetek alapján meghatározott pénzalapokat már kevesellték, és emiatt nem vállalták egy-egy objektum kivitelezését. Végül azonban csak-csak beindultak a beruházások: dolgoznak többek között a szennyvízcsatorna kiépítésén és a polgármesteri hivatalnak otthont adó épület felújításán. A falufejlesztés dolgai mellett sepsikőröspataki látogatásunk során érdeklődtünk a helybeli iskola mindennapjairól is.