KármentőRemény

2021. február 16., kedd, Jegyzet
László Zsuzsa

Bódogtalankodom a telefonomon, de nem adom fel, még nem kérem a gyermek segítségét. Beszálltam egy facebookos licitbe, tovább kéne intézni a dolgokat a csoportban.

Hál Istennek, az (általam is) sokat szidott közösségi oldal hasznos is tud lenni. (Igazából nem is a Facebookkal van bajom, hanem azzal, amire és ahogyan sokan használják.) Az, ami már talán több hete itt történik, megrendítő és reménykeltő egyben. Sajnos, nem szívderítő ügy kapcsán, hiszen egy túl fiatal élet került emberpróbáló helyzetbe. És sajnos, gyakran látunk ilyen helyzeteket, ilyenkor sokan összefognak, próbálnak segíteni. Intézményi szinten, rendezvények, koncertek, színházi előadások bevételével, vagy ki ahogyan tud a lehetőségeihez mérten.

Az, ami most zajlik, szinte minden képzeletet felülmúl. Nem a nagy rendezvények idejét éljük, de a kicsik is megteszik, és teszik is. Remek ötletekkel álltak elő remek emberek, például licitet szerveztek, ahol meghirdetni és megrendelni lehet szinte mindent. Ismerősként, de többnyire talán ismeretlenül sokan felzárkóztak. Ki amivel, ahogyan tud. Megrendítő a segíteni akarás, az aggódás, az a sok jó energia, ami ebben a történetben összefut. Kortól, társadalmi, anyagi helyzetektől függetlenül, de az azok adta lehetőségekkel, elszánt segíteni akarással. Bár ne kellene ezt tenni, amit most oly sokan tesznek, de jó látni, hogy mégsem olyan magának való, figyelmetlen, érzéketlen az ember manapság, mint azt hisszük, mondjuk folyton. És ahol ilyen összefogás, ennyi jó energia találkozik egy küzdő ember jó energiáival, elszántságával, őérte… Van egy olyan szó, hogy remény.

Nem bódogtalankodom tovább, áthívom a gyermeket, hogy oldja meg. Ő az én mindenkori technikusom, nem élvezi ezt a szerepet, általában türelmetlen. Pár szóban elmondom, hogy miben kéne segíteni. Csendben, türelemmel segít, és egy hét múlva újra megteszi. Szót se szól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 522
szavazógép
2021-02-16: Közélet - Nagy B. Sándor:

Csak a kötődésben bonthatunk szárnyakat (Házasság hete Sepsiszentgyörgyön)

Sokan idegenkednek a Bálint-naptól, mert nincs évszázados hagyománya a mi tájainkon, de az utóbbi évek során egy olyan kezdeményezés is társult mellé, melynek a fontosságát senki sem vonhatja kétségbe. A Házasság hete valójában a párkapcsolat gazdag problémakörét igyekszik körüljárni, fontos válaszokat kínálva azokra a kérdésekre, melyekkel valamennyi házasságban, párkapcsolatban szembesülnek az emberek. Idén február 7–14. között tartották a Házasság hetét Sepsiszentgyörgyön az Unitárius Egyházközségben.
2021-02-16: Közélet - :

Több gyűjtőedény Sepsiszentgyörgyön

A papír szelektív gyűjtésére 16 harang alakú tárolót helyezett ki lakossági kérésnek eleget téve a Tega Rt. Sepsiszentgyörgyön: hármat az Állomás, ötöt az Olt, négyet a Csíki negyedben, kettőt-kettőt a belvárosban és a Szemerja negyedben – számolt be a köztisztasági társaság.