Tenisz, Australian OpenKiesett Simona Halep

2021. február 17., szerda, Sport

Továbbra is versenyben van pályafutása 24. egyéni Grand Slam-tornagyőzelméért Serena Williams, aki a Simona Halep elleni keddi negyeddöntőt is sikerrel vette az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.

  • Serena Williams. Fotó: M4 Sport
    Serena Williams. Fotó: M4 Sport

A hétszeres melbourne-i bajnok amerikai játékos és a hozzá hasonlóan volt világelső román teniszező mérkőzését végig előbbi irányította, különösen fogadóként volt magabiztos. Bár az 1 óra 22 perces csata során 33 ki nem kényszerített hiba került a neve mellé, a nyerő ütések terén sokkal jobb volt ellenfelénél, 24–9-re nyert ebben a mutatóban. A 39 éves Serena Williams karrierje 40. GS-elődöntőjére készülhet, az ellenfele a harmadik helyen kiemelt, 2019-es melbourne-i bajnok japán Oszaka Naomi lesz. Williams legutóbb 2017-ben, éppen Ausztráliában nyert Grand Slam-tornát, azóta üldözi huszonnegyedik sikerét, amellyel beállítaná az ausztrál Margaret Court rekordját.

Eredmények, negyeddöntő: S. Williams (amerikai, 10.)–Halep (román, 2.) 6:3, 6:3, Oszaka (japán, 3.)–Hszie (tajvani) 6:2, 6:2.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-17: Sport - :

Az idény végén visszavonul Görbicz Anita (Kézilabda)

A következő idénytől a Győri Audi ETO KC sportigazgatója lesz Görbicz Anita, a klub világklasszis kézilabdázója, aki a szezon végén befejezi játékospályafutását.
2021-02-17: Sport - :

Sportiskolás hétvége (Küzdőtéren az utánpótlás)

A felnőttcsapataink mellett ifjúsági sportolóink is megmérettettek az elmúlt hét végén: a Sepsi ISK atlétái Bákóban vendégszerepeltek, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK és a megyeszékhelyi iskolás sportklub pingpongozói pedig Újszentesen álltak asztalhoz. Atlétáink dobogós helyezések mellett egyéni csúcsoknak is örülhettek.