AutósportKommandón rajtol az országos ralibajnokság

2021. február 18., csütörtök, Sport

Pénteken és szombaton rendezik meg a hagyományos kommandói Winter Rally Covasna tizennegyedik kiírását, amely egyben a 2021-es román ralibajnokság nyitóversenye is. A mindössze hat gyorsasági szakaszt számláló viadalra összesen 38 egység nevezett.

  • Fotó: Ionuț Nechifor
    Fotó: Ionuț Nechifor

Ha év eleje van, és ha van hó Kommandón, akkor téli ralinak ad otthont Háromszék legmagasabban fekvő települése. Ez idén sem lesz másképp, pénteken és szombaton a sepsiszentgyörgyi Auto Crono szervezésében tartják a hagyományos és nagy érdeklődésnek örvendő viadal tizennegyedik kiírását. Ebben az esztendőben a Román Autósport-szövetség szakított korábbi szokásával, és a Winter Rally Covasna nevet viselő viadalt választotta a 2021-es tizenegy futamos román ralibajnokság nyitóversenyének. A szervezők elmondása szerint összesen 38 egység érkezik a kommandói megmérettetésre – ebből tíz páros Magyarországról –, a mezőnyben pedig ott van a sepsiszentgyörgyi Szabó Csongor és kolozsvári Rareș Fetean alkotta duó is. Mint ismeretes, Szabóék az előző idény nyitófutamán versenyeztek legutóbb, amikor komoly technikai gondok miatt feladták a koronavírus-világjárvány miatt csak júniusban megtartott Argeș Ralit, és a továbbiakban sem tudták vállalni a küzdelemsorozatban való részvételt.

„Erre az idényre különösebb célkitűzéseket nem fogalmaztunk meg magunknak, hiszen újra meg kell ismernünk az autót. Több mint hét hónapja versenyeztünk utoljára, így időre van szükségünk a visszaszokáshoz, a korábbi tempó visszaszerzéséhez. Élvezni akarjuk a versenyzést, s bízom abban, hogy ez idővel meghozza az eredményét” – nyilatkozta Szabó Csongor, aki idén is egy Ford Fiesta R2T kormányánál ülve próbál minél több pontot összeautózni az RC4-es és a kétkerék-meghajtású autók kategóriájában. „Azt szeretnénk, ha a kommandói rali ideje alatt alacsony maradna a hőmérséklet, s akkor igazi téli versenyben lesz részünk. Remélem, az autónk is kibírja az erőpróbát, s ha minden jól alakul, bizakodom a jó szereplésünkben” – tette hozzá a szentgyörgyi pilóta.

A 2021-es téli rali mindössze hat gyorság szakaszból áll, ebből pénteken kettőt, négyet pedig szombaton tartanak. A ralibajnokság nyitófutamának össztávja közel 130 km, ebből a mért szakaszok valamivel több, mint 109 km-t tesznek ki.

A 2021-es román ralibajnokság versenynaptára: * február 19–20./Winter Rally Covasna * március 26–27./Brassó Rali * április 16–17./Bukovina Rali * május 7–8./Hargita Rali * május 28–29./Kolozsvár Rali * június 11–12./Argeș Rali * július 2–3./Moldva Rali * július 30–31./Szeben Rali * szeptember 3–4./Jászvásár Rali * szeptember 24–25./Munténia Rali * október 15–16./Máramaros Rali.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2021-02-18: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-02-18: Sport - :

Készülnek a tavaszi idényre (Labdarúgás, 3. Liga)

A Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata napi edzésekkel és rendszeres edzőmérkőzésekkel készül a bajnokság három hét múlva rajtoló tavaszi folytatására. A játékoskeretből többen is távoztak, a klub vezetősége helyüket helyi labdarúgókkal igyekezett pótolni. A pontvadászat várhatóan március 13-án folytatódik.