Nem bírja a szlovák egészségügy

2021. február 18., csütörtök, Világfigyelő

Szlovákia a koronavírusjárvány leküzdése érdekében segítséget, orvosokat és nővéreket kér a többi európai uniós országtól. A kérést tegnap hagyta jóvá az Igor Matovič vezette kabinet, amely egyben aktiválta az Európai Unió civil védelmi rendszerét.

A pozsonyi egészségügyi minisztérium közlése szerint Szlovákia legalább egy hónapra tíz orvost és 25 nővért szeretne kapni, akik a kórházak intenzív osztályain dolgozhatnának. A kórházak egyre inkább súlyos orvos- és nővérhiánnyal küzdenek. Szlovákia jelenleg a koronavírus-járvány rendkívül erős második hullámával szembesül, s az összlakosságra számított halálos áldozatok számában az első helyre került a világon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 533
szavazógép
2021-02-18: Világfigyelő - :

A Modernától is rendelt még az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről kötött megállapodást az amerikai Moderna biotechnológiai vállalattal – közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben tegnap.
2021-02-18: Közélet - Hecser László:

Az internetkapcsolattal nem rendelkező idősek hová fordulhatnak? (Szabadpiaci viszonyok Székelyföldön)

Székelyszáldobosi olvasónk kért segítséget a Háromszéktől: nézzünk utána, a számítógéppel nem rendelkező, egyedülálló és mozgásukban némileg korlátozott idősek számára van-e valami egyéb módszer új szerződést kötni az áramszolgáltatóval vagy arra vannak ítélve, hogy a piac legdrágább villanyával világítsanak? Nagy-Bege Zoltán, az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) alelnöke úgy vélte, az ilyen esetekben körülményesebb a legjobb ajánlatot megtalálni, de nem feltétlenül igaz, hogy a meglévő szerződések lennének a legdrágábbak.