Alpesi síBíró Maja nemzetközi versenyen ötödik helyezett

2021. február 22., hétfő, Sport

Zsúfolt hetet tudhat maga mögött a sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Ski Team alpesisí-csapata, amelynek versenyzői hét nap alatt három versenyen álltak rajthoz. A háromszéki sízők számára a felvezető Konzul Kupa után egy nemzetközi megmérettetés, majd egy országos verseny következett.

  • Bíró Maja a kupában és az országos bajnokságon is bizonyíthat
    Bíró Maja a kupában és az országos bajnokságon is bizonyíthat

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa nyolcadik alkalommal rendezte meg a Konzul Kupa nevű versenyt, amelynek Hargitafürdő adott otthont, a versenyzők pedig két sportágban, sífutásban és alpesi síben tehették próbára magukat. Ez volt az első nagyobb síverseny Székelyföldön a koronavírus-járvány megjelenése óta. Emberpróbáló, -18 fokos hidegben, szélfúvásban zajlott a viadal, mindezek ellenére népes mezőny gyűlt össze. Bocz Attila edző elmondta, a pálya kitűnő állapotban volt, a sepsiszentgyörgyi csapatot pedig tíz versenyző képviselte. A háromszéki együttes legjobb eredménye Florea Csanád nevéhez fűződik, aki az első helyen végzett, míg Tulit Eszter korosztályában és Tulit Zsombor a felnőttek között ugyancsak harmadik lett.

Február 17-én és 18-án Brassópojána adott otthont a Nemzetközi Síszövetség által szervezett Children Trophy negyedik kiadásának, amelyen 14 és 16 év alatti korcsoportban érdekelt sízők vehettek részt. A versenyen Bulgária, Ukrajna, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Görögország, Szlovákia és Románia versenyzői mérték össze tudásukat. A román válogatottban két háromszéki síző, Bíró Maja (U14) és Rareș Hinti (U14) is helyet kapott teljesítményének köszönhetően.

A verseny első napjának programjában óriás-műlesiklás szerepelt. Napsütésben és -12 fokban álltak rajthoz a résztvevők, akik nagyszerűen előkészített versenypályán csúszhattak. Jól teljesítettek a háromszéki versenyzők, ugyanis Bíró Maja a 7., Rareș Hinti pedig a 12. helyen végzett. Második nap műlesiklásban már két futam várt a sízőkre, viszont a szervezők a sűrű köd miatt a starthelyet lennebb költöztették, a résztvevők egy része mégis kiesett az első futam után. Bíró Maja az ötödik pozíciót szerezte meg, Rareș Hinti pedig egy kiváló első futam után a másodikban egy hiba miatt kiesett.

A folytatásban Rareș Hinti a maroshévízi Kelemen Kupa nevű országos versenyen állt rajthoz műlesiklásban. A pálya kitűnő volt, azonban a kimerítő időszak megmutatkozott a háromszéki versenyző teljesítményén, aki végül a 20. helyen zárta a versenyt. Ma Bíró és Hinti a Nagybánya melletti Șuiorba utazik, ahol a műlesikló és óriás-műlesikló Román Kupa-viadalra kerül sor, majd március 1. és 5. között Brassópojána ad otthont három korosztály országos bajnokságának. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4538
szavazógép
2021-02-22: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-02-22: Sport - :

Djokovic kilencedszer bajnok (Tenisz, Australian Open)

A világelső Novak Djokovic saját rekordját tovább javítva kilencedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben három szettben győzött az orosz Danyiil Medvegyev ellen. A 82. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovic pályafutása 18. Grand Slam-trófeája – a Norman Brookes Challenge Kupa – mellé 2,75 millió ausztrál dollárt kapott.