Eltévedt családot mentettek

2021. február 22., hétfő, Közélet

Péntek délután a 112-es segélyhívón érkezett bejelentés arról, hogy Kommandó közelében egy család ismeretlen helyen rekedt, miután gépkocsijuk, amellyel utaztak, elakadt a hóban, később pedig meghibásodott.

Kovásznai rendőrök, akik a közelben teljesítettek szolgálatot egy autóverseny helyszínén, a család keresésére indultak, s megtaláltak egy nőt két gyermekével, egy 15 éves fiúval és egy 11 éves lánnyal. A rendőrök autójukba ültették őket, majd együtt indultak a családfő és az elakadt jármű felé, melyet végül egy helybeli lakos segítségével sikerült kihúzni az útra és elvontatni egy autószerelő műhelybe. Ezt követően a családot visszakísérték szálláshelyükre. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 772
szavazógép
2021-02-22: Közélet - Nagy B. Sándor:

A természet szeretete

Szerencsések vagyunk, hogy a mi környezetünkben megtalálhatóak ezek az értékek – mondta Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója a TransNatura Természetfotó Klub idei kiállításának péntek délutáni megnyitóján a főtéren.
2021-02-22: Közélet - Iochom István:

Az ozsdolai betyárokra emlékeztek

Az ozsdolai születésű Pusztai Ferenc és Dézsi Dénes, valamint a kászoni Máthé György (Jeges) emlékére tartott engesztelő és emlékező gyászmisét Bartos Károly római katolikus plébános szombat este a kézdisárfalvi Nagyboldogasszony római katolikus kápolnában a helybeli Szabó Ottó fafaragó kezdeményezésére.