CselgáncsBalogh Hanna bajnoki bronzérmes

2021. február 23., kedd, Sport

Balog Hanna, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sepsiszentgyörgyi sportolója bronzéremmel fejezte be az U18-as cselgáncsozók elmúlt hét végi országos bajnokságát Brassópojánán.

  • Fotó: Facebook / Balogh Attila
    Fotó: Facebook / Balogh Attila

Csütörtöktől szombatig a brassópojánai buborékban tartották meg az U18-as cselgáncsozók országos bajnokságát, amelynek 63 kg-os súlycsoportjában a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Balogh Hanna is érdekelt volt. A céhes városbeli sportklub sepsiszentgyörgyi dzsudokája ellenfél hiányában pihent a viadal első körében, majd a másodikban a későbbi aranyérmes Francesca Corneliutól kikapott. A háromszéki sportoló vigaszágon folytatta tovább a küzdelmet, ám innen már csak nyertes meccsei voltak. Előbb Alexandra Malancașt győzte le magabiztos cselgáncsozással, majd következetett az Ana-Maria Badicával szembeni elsöprő diadal. A bronzmeccset a mioveni-i Elida-Maria Purcaru ellen vívta, s fölényes sikert aratva állhatott fel a dobogó legalacsonyabb fokára és került bronzérem a nyakába.

Eredmény (tizenhárom induló): 1. Francesca-Maria Corneliu (Bukaresti MSK), 2. Maria-Nicoleta Grigore (Pitești-i MSK), 3. Balogh Hanna (Nagy Mózes SK) és Larisa-Alina Cadar (Dévai Sportprogramos Líceum), 5. Vasilica-Beatrice Bodea (Dévai MSK) és Elida-Maria Purcaru (Dacia Mioveni).

Sportolónk a két hét múlva esedékes U21-es országos bajnokságon fog legközelebb versenyezni, a viadalnak szintén Brassó­po­jána lesz a házigazdája. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4539
szavazógép
2021-02-23: Sport - :

Nyolcaddöntő a Nemzeti Arénában (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Két mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Bajnokok Ligája: az Atlético Madrid a bukaresti Nemzeti Arénában fogadja a Chelsea csapatát, míg a címvédő Bayern München Rómában a Lazio vendége lesz.
2021-02-23: Magazin - :

Az élet jeleit keresik a Marson

Több mint 470 millió kilométer megtétele után sikeresen landolt a Marson a NASA Perseverance marsjárója péntekre virradó éjszaka.