Jogtalanul, ittasan vezetett

2021. február 24., szerda, Közélet

Bizonytalanul manőverező személygépkocsira figyeltek fel az Esztelneken járőröző kézdivásárhelyi rendőrök vasárnapról hétfőre virradó éjjel, éjfél körül.

Az igazoltatás során kiderült, a 41 éves férfi nem rendelkezik vezetői jogosítvánnyal, ráadásul ittas. Leheletében 0,67 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda. A sofőrt Kézdivásárhelyre szállították vérvételre, a pontos alkoholtartalom megállapítására, nevére jogtalan és ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 347
szavazógép
2021-02-24: Közélet - :

Megbírságolták, karanténba helyezték

Maszk nélküli férfit azonosítottak Kovásznán a zöldségpiac környékén hétfő délután a rendőrök. Mivel nem tudta igazolni magát, a rendőrségre kísérték személyi adatai megállapítására.
2021-02-24: Belföld - :

Tíz sárga megyéből nyolc erdélyi

Az előző naphoz képest kevesebb elhalálozást és súlyos beteget jelentettek, de valamivel több koronavírussal fertőzött személyt kezelnek kórházban. Február 24-én 34 364 teszt elvégzése alapján 3337 újonnan igazolt fertőzést vettek nyilvántartásba, amivel a járvány kezdete óta ismert esetek száma 788 048-ra emelkedett. Közülük 731 049 már gyógyultnak számít, kórházban jelenleg 7542-en vannak (79-cel többen, mint szerdán), 969 beteg állapota súlyos, őket az intenzív osztályon ápolják. Az otthoni vagy intézményes elkülönítésben tartózkodó fertőzöttek száma ötvenezerhez közelít, a karanténban levő kontaktszemélyek száma 53 ezerhez.